Képcserélő

Egy sorozat részeként, de Kéri Kitty művésznő közönségének továbbra is nagyszerű meglepetéseként került sor Balatonfüreden a Bor, Jazz, Vers című produkció előadására a Kisfaludy Galériában. A szép számban megjelent közönség vastapssal jutalmazta Kéri Kitty színművész és Figula János előadóművész-borász közös produkcióját. Az előadás után Kéri Kitty művésznővel készített interjút tovább kattintva itt lehet megtekinteni:

 

Kéri Kitty színművész pályafutása:

Középiskolai tanulmányait a Karinthy Frigyes Gimnáziumban végezte 1987–1991 között. 1991–1995 között elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol Horvai István és Kapás Dezső osztályában tanult. Hobbijának tartja a vezetést, az éneklést és a táncot.

Közben 1988–1991 között a Pinceszínház tagja volt. 1994–1995 között a Vígszínházban volt gyakornok. A következő tíz esztendőt a Vígszínházban töltötte. 2005–2006 között szabadfoglalkozású volt; ekkor a Vígszínházban, a Veszprémi Petőfi Színházban, a Szigligeti Színházban valamint a Thália Színházban lépett fel. Több évre újra visszatért Veszprémbe a Petőfi Színházba. 2012-től a balatonfüredi Kisfaludy Színház igazgatója.

1996-ban szerepelt A vád című filmben, ezt követte 1999-ben a Kisvilma - Az utolsó napló című film, és nagyon nagy népszerűséget hozott számára az, amikor főszerepet kapott 2005-ben az Egy szoknya, egy nadrág című nagysikerű filmben.

2007-ben pedig szerepet kapott az S.O.S szerelem!-ben. 2008-ban pedig a 9 és fél randiban láthattuk.

Kitty elmondta, hogy már tinédzserkorától kezdve a karrier elé helyezte a kiegyensúlyozott és tartalmas családi életet. Számára mindig is fontos volt a szeretet és a szerelem. Világéletében úgy gondolta, hogy a pályája mellett szeretne férjet, gyerekeket, családi boldogságot. Férje pszichológus és táncművész. Gyermekei: Flóra és Dani.

A Tűzvonalban című krimisorozat kedvéért rendőregyenruhába is bújt. Rengeteg szinkronfelkérése van különböző sorozatokban és filmekben. A 2005-ös Mr. és Mrs. Smith szinkronizálása után úgy döntöttek, hogy Kitty legyen Angelina Jolie magyar hangja. Egyik utolsó sorozat filmje a Rudolf Péter rendezte Kossuth kifli című tv-film volt.

Bővebb információ Kéri Kitty művésznőről tovább kattintva itt található:

http://www.kisfaludyszinhaz.hu/rolunk

http://www.petofiszinhaz.hu/Tarsulat

 

forrás: Kéri Kitty színművész

- Figula János előadóművész

- internet

A Bor, Jazz, Vers című előadásból idézett zeneművek szerzői:

- Ha a cápa... / Bertold Brecht - Kurt Weill -fordította: Blum Tamás

- Dream a little dream of me - with music by Fabuan Andre and Wilbur Schwandt and lyrics by Gus Kahn

- Cry me a river / written gy Artur hamilton

- Black coffe / songwriters: J. Francis Burke, Paul Francis Webster

 

fotók: blogpress.hu

Kéri Kitty szinmuvesz 1

 Kéri Kitty színművész

Kéri Kitty szinmuvesz 2

Kéri Kitty szinmuvesz 3

Kéri Kitty szinmuvesz 4

Kéri Kitty szinmuvesz 5

Kéri Kitty színművész

Címlapcikkek1