Képcserélő

Kocsák Tibor zeneszerző-karmester a Madách Színház zenei vezetője. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy személye,  pályafutása, tehetsége nemzetközi szintű, csak a legnagyobbakhoz mérhető. Sir Andrew Lloyd Webber, Michael Kunze, Steve Margoshes, Alan Menken... és még hosszan sorolhatnánk. Kocsák Tibor a West End és a Broadway zeneszerzője, Budapesten. Nem tudjuk pontosan, a nagy nevű zeneszerzők milyen emberek a munkában és a hétköznapokban, de azt tudjuk, hogy Kocsák Tibor a mai magyar musicalek legnagyobb zeneszerzője és a Broadwayről származó darabok egyik legkiválóbb karmestere, a próbák és premierek szakmai munkájának elkötelezett magas szintű tolmácsolója és vezetője. A Kocsák Tiborral készített interjút tovább kattintva itt lehet megtekinteni:

 

A Lady Budapest (Tábori György - Utazás című műve alapján) zeneszerző Kocsák Tibor, dalszövegek: Miklós Tibor, új dramaturgiával KERO® - Kerényi Miklós Gábortól, Somogyi Szilárd rendezésében kerül bemutatásra. A darab zenei vezetője, karmestere Silló István lesz. A Budapesti Operettszínház parádés szereposztásban ezzel a különleges musical darabbal ünnepli 1956. hőseit, és tiszteleg emlékük előtt.

Tábori György Utazás című műve, melyet Lady Budapest címmel is játszottak, a forradalom hőseinek állít emléket. Az Operettszínház Lady Budapest címen fogja játszani, hiszen ez a történet egy nőről szól, egy igazi lady-ről, aki bármit megtenne, hogy kimentse szerelmét az 56-os megtorlás őrületéből. Főszereplői Veres Pál, egyetemi oktató és forradalmár, és szerelme Lady Ashton, a bátor angol hölgy. A forradalom bukása után mindkettőjüknek menekülniük kell az országból, és más, az országban ragadt külföldivel és forradalmárokkal együtt egy autóbuszos utazáson keresztül próbálják meg elérni a határt. Csakhogy Szurov őrnagynak, a határ mellett állomásozó szovjet hadtest vezetője gyanút fog - megállítja a menekülő csapatot, és időközben ő is beleszeret Lady Ashtonba. Különös macska-egér játszma alakul ki, ahol a kötelesség küzd a szerelemmel, a kegyetlenség az önfeláldozással.

A mű zeneszerzőjének, interjú alanyunknak  Kocsák Tibornak  rövid életrajzi adatai:

Zeneakadémia 1978.

Zongoraművész, zeneszerző, karmester

1978-2008: a Színház- és Filmművészeti Főiskola docense

1989 - a Madách Színház zenei vezetője, karmestere

Díjai:

Emerton-díj

Huszka-díj - Az év magyar zeneszerzője, 1995.

Erkel Ferenc - díj 2004.

Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) 2005.

Budapestért - díj 2009.

Több mint ötven színpadi kísérőzenét írt, továbbá dalokat, sanzonokat és filmzenét, valamint számos musicalt. Műveit bemutatták Finnországban, Japánban, Németországban, Romániában, Szlovákiában, Észtországban, Oroszországban, Kínában és Ausztráliában is.

Főbb munkái zeneszerzőként:

A krónikás (rockopera)
Légy jó mindhalálig (musical)
Anna Karenina (musical-opera)
A vörös malom (musical)
Utazás (rockopera)
Nana (musical)
Kiálts a szeretetért! (musical)
Az ember tragédiája (balett)
Hófehérke és a hét törpe (balett)
Abigél (musical)
Szegény gazdagok (musical)
Tűzrőlpattant Tündérország (musical)

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintson a Budapesti Operettszínház honlapjára:

http://www.operett.hu/operett.php

 

forrás: Kocsák Tibor zeneszerző, karmester

              - Madách Színház

              - Budapesti Operettszínház

fotók és videó forrása: blogpress.hu

Kocsak Tibor 1

 Kocsák Tibor zeneszerző, karmester, zongoraművész

Kocsak Tibor 2

Kocsák Tibor 3 01

Kocsak Tibor 4 01

Kocsak Tibor 5 01

Kocsak Tibor 6 01

Címlapcikkek1