Képcserélő

Budapest Klezmer Band 2020. Újévi koncert...!

Megtartotta immár hagyományos 2020. újévi koncertjét a Budapest Klezmer Band! A teltházas közönség új színpadképekben is gyönyörködhetett, ami az együttes zenéjével karöltve varázsolta el a megjelenteket. A régebbiek mellett több új szerzeménnyel tette izgalmasabbá ezt az estét Jávori Ferenc Fegya, nem beszélve a két sztárfellépő - Szulák Andrea és Dunai Tamás színművészek kivételes és pazarul alkalmazkodó, mégis egyedülálló produkciójáról.

 

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.
A zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője Jávori Ferenc „Fegya”, akinek újító elképzelései megteremtették a klezmer balett, a klezmer szvit és a klezmer musical műfajait is Magyarországon. Mindegyik művészeti produkció világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült. A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A Budapest Klezmer Band számos rangos elismerés és díj birtokosa.

 

Budapest Klezmer Band együttes tagjai:

 

 

JÁVORI FERENC “FEGYA”

érdemes és Kossuth díjas művész – alapító zenekarvezető, zeneszerző, hangszerelő, zongora, ének

„A klezmer a népek közötti kapcsolat egyfajta tükre.”
Amikor 1990-ben megalapítottam a Budapest Klezmer Band zenekart, elsősorban arra törekedtem, hogy Magyarországon újra megszülessen a zsidó kultúra egyik legnagyobb kincse, a klezmer zene.

 1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

11.JPG

NAGY ANNA

harmonika

1991 óta vagyok a Budapest Klezmer Band tagja. Véletlenül kezdődött, de a legjobb barátom lett a harmonika. Játszani rajta és tanítani egyaránt öröm. Vegyészmérnöki diplomámból már csak a matektudásomat használom.

 13.JPG

12.JPG

 8.JPG

GAZDA BENCE

hegedű, ének

2002 óta vagyok a Budapest Klezmer Band tagja.
A klasszikusokat lecserélve, az egyedi zenét keresve találtam rá a klezmerre. Az érdeklődésem összművészeti. Hangszereléssel és zeneszerzéssel is foglalkozom, és szívesen főzök.

9.JPG

10.JPG

22.JPG

  7.JPG

KOHÁN ISTVÁN

klarinét

1990 óta vagyok a Budapest Klezmer Band tagja.
Az előadóművészet és a zeneoktatás közösen jelentik számomra a szakmai teljességet.

6.JPG

5.JPG

 

17.JPG

BARBINEK GÁBOR

harsona

2011 óta vagyok a Budapest Klezmer Band tagja
A jazz világából érkeztem, majd a klezmer zenében elmerülve egy másik sokszínű világot fedeztem fel. Szakmai életem két egyformán fontos részévé váltak.

 

18.JPG

15.JPG

 

 20.JPG

MÁTHÉ LÁSZLÓ

nagybőgő

2012 óta vagyok a Budapest Klezmer Band tagja.
Hegedűsként komolyzenével kezdtem, majd basszusgitárra és nagybőgőre váltva a jazz műfajnál kötöttem ki. Kedvenceim a klezmer, a tanítás, a családom és a futás.

21.JPG

19.JPG

 

 23.JPG

 

VÉGH BALÁZS

dob, ütőhangszerek

1996 óta vagyok a Budapest Klezmer Band tagja.
Jazzdobosként épp csak nagykorúan ismertem meg a klezmer zenét, azóta ez a bázisom. Zenei mindenevő vagyok, régóta tanítok, és újabban szívesen kertészkedek.

24.JPG

25.JPG

26.JPG

 

Bővebb információ a Budapest Klezmer Band-ről az együttes honlapján található, kérem kattintsanak át:

https://budapestklezmer.hu/

 

 

forrás: Budapest Klezmer Band

          - Jávori Ferenc Fegya 

fotók és videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/