Skyactiv-X motor a Mazdánál - Dízeles fogyasztás, benzines tulajdonsággal..!

Skyactiv-X motor a Mazdánál - Dízeles fogyasztás, benzines tulajdonsággal..!

Sok autógyártó próbálta már egy motorban egyesíteni a kompressziógyújtású és a gyertyagyújtású motorok előnyös tulajdonságait. A Mazda most bemutatja azt a technikát, amivel ez az egyesítés sikerülhet. A Mazda a Skyactiv-X motorral pontosan ezt próbálja meg elérni és tökéletesíteni. A technikáról a videó felvétel lebbenti fel a fátylat:

Bővebben...

Téli hidegindítás négy percben - hőkamerával figyelemmel kísérve...!

Téli hidegindítás négy percben - hőkamerával figyelemmel kísérve...!

Az időjárási előrejelzések szerint a héten még maradnak a mínuszok, a jövő héten már plusszos napokban reménykedhetünk.  
Az autós mechanikára fogékony nézői körökben népszerű az Engineering Explained YouTube-csatorna bloggere, Jason Fenske mutatja, milyen egy igazi hidegindítás hőkamerán nézve. Egy Subarut látunk hőkamerával videózva, ami egy napig fagyoskodott a szabadban, a motor indításkor  mínusz 5,5 Celsius. Balra a fordulatszám, jobbra az indítás óta eltelt idő, középen a hőmérséklet.

Bővebben...

Szuper sportkocsik versenye: I. AUDI R8 - II. McLaren - III. Nissan GT-R

A világ legnagyobb gyorsulási versenye - http://www.motortrend.com/ - USA

Különleges gyorsulási versenyt rendeztek Amerikában, a Motor Trend online portál  szervezésében. A zsinórban hatodik éve megrendezett  „A világ legnagyobb gyorsulási versenye” névre keresztelték el. Persze ezzal az állítással lehet vitatkozni, és a  mezőnyt alkotó autók  válogatottjáról is,  hiszen mindig van, aki hiányolja saját kedvencét, vagy nem tart odaillőnek egy másik gépet. De az biztos, hogy igen nagyszabású versenyről van szó. 

Bővebben...

BMW 3 series Evolution...! Egyre szebb, egyre erősebb...BMW 3-as széria

BMW E 21 typ series

Egy másfél perces összeállításban a BMW E21-től indulva felvázolják az adott széria legfontosabb vonásait is, kis érdekességként a márka védjegyének számító vese változásait is nyomon követhetjük. A bemutatásból nem maradhatnak ki a különféle versenyváltozatok sem. A BMW tavaly ünnepelte a 3-as sorozat megjelenésének negyvenedik évfordulóját. A világ egyik legnépszerűbb autótípusa számos generációt megélt már, amelyek közül mindegyiknek meghatározó szerepe volt a kategóriában. Ha viszont csak az E-számokat, azaz a belső kódokat soroljuk, nem mindenki tud könnyen kiigazodni köztük. Ebben segít a Donut Media videója.

Bővebben...

JÖN a HONDA NSX...!

Honda NSX

HONDA NSX..! Új üzemmel büszkélkedhet a Honda Acura  Ohióiban. Tíz év után tér vissza amodell a piacokra. A gyártó a Performance Manufacturing Center (PMC) kimondottan a sporthibrid elkészítésére épült fel. Ez egy robotizált gyártósor, de megtaláljuk a precíziós emberi munkát is, ahonnan az egész világ NSX-igényét fogják kielégíteni. Egy fantasztukus videó az Honda NSX születéséről:

Bővebben...

1. oldal / 2