Képcserélő

Gellérthegyi álmok - Karinthy Ferenc színdarabja nyomán. Alkotók: Schell Judit színművész és Finta Gábor táncművész. Túlzás nélkül állíthatjuk, a színházi évad egyik leglátványosabb, legizgalmasabb és legszínvonalasabb előadását láthatja a közönség a két alkotóművésztől a Thália Színház színpadán. A páratlan megoldásokkal előrukkoló előadás többszintű élvezetet ad a nézőknek, az alkotók "vizuális tánc- és színházi előadás" jelzővel vezetik fel a darabot. A videóban részleteket láthatnak az előadásból, és riportot Schell Judittal és Finta Gáborral. Bemutató: 2016. november 6.

 

 

 A szökött katona és a bujkáló fiatal nő egy elhagyott gellérthegyi villában botlik egymásba, s mivel odakint javában zajlik Budapest ostroma, vagyis egyikük sem mehet tovább, idejüket fantáziálással, játékokkal, történetekkel töltik el. Ezek során megismerjük őket magukat, menekülésük okait, vágyaikat, terveiket, és lassan kialakuló, egymás iránti vonzalmukat. Miközben odakint rommá lőnek egy gyönyörű várost, két fiatal új világot álmodik magának, amelyben akár a Hold is könnyedén elérhető lesz.

Karinthy Ferenc színdarabján alapul ez a vizuális tánc- és színházi előadás, mely két műfaj két vezető egyéniségének különleges, formabontó találkozása. Schell Judit a prózai színház egyik legeredetibb, legsokoldalúbb egyénisége, Finta Gábor Pécs, Rotterdam és a Belga Királyi Balett után a Szegedi Kortárs Balett vezető táncosa volt. Őket kettejüket elsősorban a tánc vonzotta egymáshoz egy közös produkcióra, ám ennek kapcsán előkerülhetett a színésznő régi terve: egyszer eljátszani a Gellérthegyi álmok főszerepét. Próza és tánc tehát egyetlen műben talál egymásra.

A képzelet kiterjesztését olyan különleges vetítési technika teszi felejthetetlenül plasztikussá, amely prózai színházban egészen újszerű és lenyűgöző hatást kelt. Többszörösen is valóra vált álmok tehát ezek a Gellérthegyi álmok. A darab történetének fonalát eredeti és "kölcsönvett" zenékre készülő táncok, mozgásszínházi víziók szakítják meg, s emelik át egy másik dimenzióba, egy másik műfajba, melyből azonban újra és újra visszatérünk abba a bizonyos, hátrahagyott villába, amelyben pár órára egyesül az egész világegyetem.

 

Gellérthegyi álmok

Karinthy Ferenc színdarabja nyomán

Alkotók: Schell Judit és Finta Gábor 

 

Szereplők:


Lány: Schell Judit

Fiú: Finta Gábor m.v.

 

Művészeti munkatársak:

Dramaturg:                 Zöldi Gergely
Zeneszerző:                Balázs Ádám
Jelmeztervező:         Gallatz Rita
Látvány:                        Freelusion
Grafika:                         Solt Attila, Herczeg Ádám

Rendezőasszisztens: Szalai Péter

Bővebb információért és jegyvásárlásért, kérem, kattintsanak a Thália Színház honlapjára: 

http://www.thalia.hu/

 

forrás: Thália Színház

                -  Schell Judit színművész

                - Finta Gábor táncművész

videó és fotók forrása: blogpress.hu

 Gellerthegyi almok 1

 Gellérthegyi álmok - Schell Judit színművész - Finta Gábor táncművész

Gellerthegyi almok 2

Gellerthegyi almok 3

Gellerthegyi almok 4

Gellerthegyi almok 5

Gellerthegyi almok 6

Gellerthegyi almok 7

Gellerthegyi almok 8

Gellerthegyi almok 9

Gellerthegyi almok 10

Gellerthegyi almok 11

Címlapcikkek1