Képcserélő

Polyák Lilla színművész - énekesnő...!

Villáminterjú Polyák Lilla színművész-énekesnővel, a Madách Színház, a  Budapesti Operettszínház és a pop-koncertek sztárjával. A művésznő beavat legújabb szerepének rejtelmeibe (Marie Antoinette) magánéletére vonatkozóan annyit jelentett ki, stílszerűen zenei elkötelezettségéhez, hogy következik a "B" oldal, amelyet biztosan a csúcsokra fog emelni, nem feledve az "A" oldal sikerét sem. Polyák Lillával készült videó felvétel továb kattintva itt tekinthető meg:

 

Polyák Lilla 1976-ban született Győrben. 17 évesen költözött Budapestre, és a Madách Imre Gimnáziumban fejezte be középiskolát. Érettségi után egy évet töltött a Győri Nemzeti Színházban, ahol felfigyeltek hangjára, és rábízták a Kölyök szerepét a Padlás című musicalben. Tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskola prózai tagozatán folytatta, ahol 1999-ben szerzett diplomát Horvai István és Máté Gábor növendékeként. Már a Vígszínházban töltött gyakorlata során főszerepet kapott, ő alakította Dorothy-t az Óz, a csodák csodája című előadásban. A 2001/2002-es évadot már a Madách Színházban bemutatott Anna Karenina című előadás címszereplőjeként kezdte, az Operettszínházban pedig rendszeresen játszotta Sissy szerepét a Lévay-Kunze szerzőpáros egyik legnépszerűbb darabjában, az Elisabeth-ben. Szintén ebben az évadban szerepelt Pécsett és Debrecenben a Kabaré Sally Bowles-eként és a Valahol Európában Évájaként.

Énekesnőként is szép sikereket tudhat magáénak, számos mese betétdalát énekelte és több musical CD-n is közreműködött. 2006-ban jelent meg Janza Katával és Kékkovács Marával közös lemeze, a Mesemusical-Musicalmesék. Énekesi karrierjének fontos állomása volt, mikor 2008-ban megnyerte az M1 Csináljuk a Fesztivált című műsorát a világhírű Woman in Love című dal előadásával. Férjével, Homonnay Zsolttal eddig két közös lemezük jelent meg. A Ketten című albumot 2009-ben adták ki és, hamarosan aranylemez lett. Második lemezük 2010-ben jelent meg Két szív címmel. 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválogatójában Bella Máté, Galambos Attila és Szente Vajk szerzeményével, a Valami más című dallal állt a kamerák elé, 2014-ben pedig Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Homonnay Zsolt Karcolás c. slágerével került a legjobb 30 dal közé. Mely több állomásos turné keretein belül kerül bemutatásra, a zeneszerző-páros Rakonczai Viktor és Rácz Gergő közreműködésével.
2014-ben megjelent a Most és Mindörökké című első szóló válogatás albuma.

Bővebb információk Polyák Lilla művésznőről :

http://www.polyaklilla.hu/

http://www.operett.hu/operett.php?pid=read&hId=1192

http://www.madachszinhaz.hu/tarsulat_tag.php?id=62

 

forrás: Polyák Lilla művésznő

videó illusztráció forrása: Burst Mary Musical Plusz - http://www.musicalplusz.hu/aktualis.html

fotók: blogpress.hu

Polyák Lilla 1 01

 Polyák Lilla

Polyák Lilla 2 01

Polyák Lilla Vágó Bernadett 01

Vágó Bernadett - Polyák Lilla

Polyak Lilla 01 01

Polyák Lilla (2013)

Polyak Lilla 02 01

Polyak Lilla 03 01

Polyak Lilla 04 01