Képcserélő

Pápai Erika színművész, Jászai Mari-díjas színésznő, szinkronszínész.  A pályatársai közül is kiemelkedő tehetségű, fiatalos megjelenésű és lendületű, szépségét napjainkig megőrző művésznő egy 30 perces interjúban avatja be nézőit művészi elképzeléseibe, pályafutásának egyes részleteibe, és személyes érzelem gazdag világába. A Pápai Erika művésznővel készült 30 perces interjút tovább kattintva itt tekinthetik meg:

 

Pápai Erika színművész

Sikereit és tehetségét számtalan tv-filmben és tv-sorozatban alapozta és mutatta meg. Pályafutását a József Attila Színházban kezdte meg, máig időtálló sikereit a legnagyobb budapesti színházakban aratta, a Rock Színháztól kezdve, a Nemzeti Színház, a Magyar Színház, a Budapesti Operettszínház, a Merlin Színház, a Madách Színház, az Esztergomi Nyári Játékok,az Új Színház, a Turay Ida Színtársulat, a Jászai Mari Színház, a Rakpart Alapítvány, a Kőszegi Várszínház, a Karinthy Színház és természetesen változatlanul a Vígszínház produkcióiban. 1986-tól a Vígszínház társulatának tagja volt. 2000-től szabadfoglalkozású színművész.

Drámai és zenés darabok főszerepeit egyformán kiválóan alakítja, de az  operett és  musical szerepekben is megállja a helyét. Mind ezek mellett a drámai és vígjátéki előadások szerepeit és karaktereit is szívesen bízzák rá a színház igazgatók és főrendezők. Nem idegen a művésznőtől a  „vidéki” színjátszás sem, sőt szívesen erősíti művészi játékával azok előadásait is.

Díjai - elismerései:

- EMeRTon-díj (1992)
- Ajtay Andor-emlékdíj (1993)
- Jászai Mari-díj (1993)
- Varsányi Irén-emlékgyűrű (1993)
- Mensáros László-díj (1997)
- Súgó Csiga díj (2003)

Bővebb információk Pápai Erika színművészről az alábbi oldalakon található:

http://karinthyszinhaz.hu/

http://vigszinhaz.hu/

 

forrás: Pápai Erika színművész

              - Karinthy Színház

 fotók: blogpress.hu Papai Erika 7

 Pápai Erika művésznő (Klotild néni -Karinthy Színház)

Papai Erika 9

Papai Erika 8

Papai Erika 6

Papai Erika 1

Pápai Erika művésznő partnere, Szilágyi Tibor színművész-rendező (Második nekifutás - Karinthy Színház)

Papai Erika 2

Pápai Erika művésznő partnere Gerlits Réka (Második nekifutás - Karinthy Színház)

Papai Erika 3

Pápai Erika művésznő partnere Gerlits Réka (Második nekifutás - Karinthy Színház)

Papai Erika 4

Pápai Erika művésznő

Címlapcikkek1