Képcserélő

Georges Feydeau - Bolha a fülbe...! Feydeau klasszikus vígjátékának premierje a Thália Színházban! Fantasztikus szereposztással került színpadra a darab Hamvai Kornél ihletett fordításában, Kelemen József rendezésében. SZERELEM, HÁZASSÁG, MEGCSALÁS, FÉLTÉKENYSÉG...Raymonde Chandebise (Gubás Gabi) úgy érzi, hogy férje (Szervét Tibor) – aki egy köztiszteletben álló cégvezető – megcsalja, mivel egy ideje nem tesz eleget otthon hitvesi kötelességeinek. A gyanú alapján, amit egy-két félreértett nyom is alátámasztani látszik, bizonyosságot akar szerezni. A nyomok a Hotel Numerába, egy kétes hírű garniszállóba vezetnek, ahol az ember – nem is hinné – lépten-nyomon ismerősökbe botlik...

 

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a bonyodalom legfőbb forrása az, hogy két szereplő a megtévesztésig hasonlít egymásra. A figurákat – Victor-Emmanuel Chandebise-t és Poche-t, a szálloda mindenesét – Szervét Tibor alakítja. „Szeretem az ilyen feladatokat, két ennyire különböző embert megrajzolni. És remélem, hogy meg is valósíthatom. A két karakter egymásnak szöges ellentéte: az egyik egy boldogtalan, neurotikus nyárspolgár, egy karót nyelt középosztálybeli, a másik a részegség állandó mámorában élő nyeklő-nyakló figura. Az egyik antialkoholista, a másik alkoholista. Az egyikük egy garniszállón, a város szexuális alvilágában él, a másiknak gondjai vannak otthon a szexszel. Ha ezt sikerül megcsinálni, boldog leszek.” A második felvonás cselekménye a fent említett garniszállón játszódik, és külön kihívás a színészeknek, akiknek rengetegszer kell különböző ajtókon – persze jó időben a jó ajtón – ki-be rohangálniuk. Tibornak a gyors öltözésekkel is meg kell küzdenie, hiszen amikor Chandebise kimegy, szinte rögtön feltűnik a színen Poche, és fordítva.

Camille-t, Chandebise unokaöccsét és titkárát Mózes András játssza. „Camille fontos résztvevője az eseményeknek, majdnem mindenbe bepillantást nyer, ami azt eredményezi, hogy számos fontos információval rendelkezik. A gond csak az, hogy születési rendellenességéből fakadóan a körülötte lévők nem értik pontosan, hogy miről is beszél. Ebből van bonyodalom és félreértés, szó szerint.”

A Chandebise család szakácsnőjét, akinek szintén nem kell furfangért a szomszédba mennie, Tóth Eszter formálja meg. „Én Antoinette-et játszom a darabban, egy tüzes szakácsnőt, aki szemrebbenés nélkül csalja a férjét, és lelkiismeret-furdalás nélkül letagadja tetteit.”

Rugby-val, az angollal – Bán Bálint játssza – a II. felvonásban, a már említett rossz hírű motelben találkozunk. „Ő is várja a neki szánt nőt, de úgy adódik, hogy nincs szerencséje és a hölgy nem jön. De mivel randipartnerét nem ismeri, így minden nőben, aki csak a helyszínen feltűnik, belelátja ismeretlen partnerét. Ebből számos kétes és komikus helyzet alakul ki, hol egy pofonnal, hol valami kellemesebbel zárva rövidre a szálakat.

 „Ha két szereplőnek semmi szín alatt nem szabad találkoznia, azonnal összehozom őket” – írja Feydeau. És valóban meg is teszi… A leírhatatlan kavarodásban mindenki észvesztve menekül egymáshoz és egymás elől…

A háromfelvonásos bohózat rendezője Kelemen József. 

Georges Feydeau leghíresebb darabja, a Bolha a fülbe Hamvai Kornél fordításában kerül színre 2018. december 15-én a Thália Színházban.

 

Georges Feydeau

Bolha a fülbe

 

Szereplők: 


Chandebise: Szervét Tibor


Raymonde: Gubás Gabi


Tournel: Pindroch Csaba


Camille: Mózes András


Histangua: Nagy Viktor


Lucienne: Szabó Erika


Dr. Finache: Vida Péter


Ferraillon: Tamási Zoltán


Olympe: Mórocz Adrienn


Rugby: Bán Bálint


Baptistin: Hunyadkürti István


Antoinette: Tóth Eszter


Étienne: Domokos László mv.

 

 

Művészeti munkatársak:

Díszlettervező: Bujdosó Nóra
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Zeneszerző: Furák Péter
Rendezőasszisztens: Magócs Niki
Súgó: Serfőző Andrea


Fordította:Hamvai Kornél


Rendező: Kelemen József

 

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintson a Thália Színház honlapjára:

http://www.thalia.hu/

 

 

forrás: Thália Színház

       - Kelemen József rendező

videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/

címlapfotó: Thália Színház

 

képek az előadásból:

 

Bolha a fulbe 1.JPG

Kelemen József rendező

Bolha a fulbe 2.JPG

Szervét Tibor színművész

Bolha a fulbe 13.JPG

Pindroch Csaba - Szervét Tibor színművészek

Bolha a fulbe 19.JPG

Szervét Tibor - Nagy Viktor színművészek

Bolha a fulbe 18.JPG

Bolha a fulbe 10.JPG

Gubás Gabi színművész

 Bolha a fulbe 7.JPG

 Bolha a fulbe 15.JPG

 Bolha a fulbe 11.JPG

 Gubás Gabi - Szabó Erika színművészek

Bolha a fulbe 6.JPG

 Bolha a fulbe 8.JPG

 Szabó Erika színművész

Bolha a fulbe 9.JPG

Bolha a fulbe 12.JPG

Tóth Eszter színművész

Bolha a fulbe 16.JPG

Nagy Viktor színművész

Bolha a fulbe 17.JPG

Bolha a fulbe 3.JPG

Vida Péter - Mózes András színművészek

Bolha a fulbe 4.JPG

Vida Péter színművész

Bolha a fulbe 5.JPG

Mózes András színművész

Bolha a fulbe 21.JPG

 Mórocz Adrienn - Tamási Zoltán színművészek

Bolha a fulbe 23.JPG

Bolha a fulbe 22.JPG

Bán Bálint színművész

 

 

Címlapcikkek1