Képcserélő

A LEGYEN FÉRFI, MONSIEUR PIGNON! című kétrészes vígjátékban címszereplőnk pohara ugyancsak tele van. A legutolsó csepp, hogy hírét veszi: családfői után könyvelői állásából is ki akarják rúgni. Ilyenkor kell egy barát, akinek támad egy zseniális ötlete. És Pignon, hogy mentse az állását, más ember lesz. Ugyanolyan, de tényleg más. Csak színleg, persze. Ez is elég ahhoz, hogy körülötte a többiek se ismerjenek magukra. A premier és a darab kapcsán Gubás Gabi és Szervét Tibor színművészek mondják el gondolataikat:

 

Francis Veber Addig jár a korsó a kútra… című 2001-es filmjéből a szerző által készített színpadi adaptációval indul a Thália Színház új évada. A Daniel Auteuil és Gérard Depardieu főszereplésével bemutatott nagy sikerű francia film színházi változata mulatságos szatíra rólunk, akik néha a legnagyobb kerülővel találjuk meg saját utunkat. „Hamvai Kornél fordításával egy nagyon szórakoztató vígjáték született. A vígjátéki fordulatok mellett azonban sok elgondolkodtató rétege is van a műnek. Tükröt tart elénk az állandó megfelelési kényszerről, a tájékozatlanságunkból eredő felületes sztereotípiákról, valamint az egymásra figyelés fontosságáról mutat példát. Az előadás látványvilágánál fontos, hogy a sok helyszínváltás miatt egy jól működő, egybefüggő teret hozzunk létre, amiben nagy szerepe van a világításnak és a fényeknek.”(Paczolay Béla)

 Az előadás szereplői: Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Gubás Gabi, Szabó Győző, Vida Péter, Nagy Viktor és Tóth Eszter színművészek.

Művészeti munkatársak: 

Díszlettervező: Khell Csörsz
Jelmeztervező: Benedek Mari
Zenei vezető : Furák Péter
Rendezőasszisztens: Magócs Niki
Súgó: Buksa Alexandra

Fordította: Hamvai Kornél
Rendező: Paczolay Béla

 

Bemutató: 2018. október 13.

 

 Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintsanak a Thália Színház honlapjára:

http://www.thalia.hu/

 

forrás: Thália Színház

videó összeállítás: http://blogpress.hu/

 

DSC_5238_01.JPG

 Szervét Tibor színművész

DSC_5248_01.JPG

 Gubás Gabi színművész

DSC_5254_01.JPG

Címlapcikkek1