Képcserélő

A Thália Színház évadnyitó sajtóeseménye szeptember 4-én volt, ahol Schell Judit, a színház új művészeti vezetője a 2018/19-es évad bemutatóit ismertette. Összeállításunkban részletet láthatnak a sajtótájékoztatóból:

Az esemény vendégei: Paczolay Béla rendező, Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Gubás Gabi és Szabó Győző színművészek voltak, a moderátor Szabó Erika színművész volt. 

2018/2019 a változások évada lesz a Thália Színházban: október elején indul a játék a Nagyszínpadon, ahol megújul a hűtés-fűtés rendszer, a lámpapark és a hangosítás. A Mikroszínpad helyén új, 160 főt befogadó játszóhely jön létre Thália Télikert néven.  Míg a Thália Nagyszínpadán továbbra is a minőségi, könnyedebb szórakoztatásé lesz a főszerep, itt lehetőség lesz komolyabb hangvételű előadások színrevitelére is. A Télikert első bemutatója Tarnóczi Jakab rendezésében Gerhart Hauptmann Rose Bernd című darabja lesz 2019. május 11-én. 

Idei első produkciónk egy francia vígjáték, a Legyen férfi, monsieur Pignon!, mely Francis Veber Addig jár a korsó a kútra… című 2001-es filmjéből a szerző által készített színpadi adaptáció Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Szabó Győző, Gubás Gabi, Vida Péter, Nagy Viktor és Tóth Eszter szereplésével. A magyarországi ősbemutató rendezője Paczolay Béla.

A francia vígjátékot egy szintén francia követi… A világ vígjáték-irodalmának talán legkiemelkedőbb darabja, Georges Feydeau bohózata, a Bolha a fülbe kerül színre december 15-én, Kelemen József rendezésében, aki három sikeres előadással (Rövid a póráz; Kean, a színész; Csoda korban élünk) bizonyított már a Thália Színház Nagyszínpadán. Játsszák: Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn - aki idén csatlakozik társulatunkhoz -, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László.

A nagyszínpadi bemutatók sorát 2019. március 30-án Joe Orton komédiája, A kulcslyukon át zárja. Az abszurd előadás rendezője Fehér Balázs Benő, szereplői Friedenthal Zoltán, Mórocz Adrienn, Schell Judit, Bán Bálint, Tamási Zoltán és Vida Péter lesznek.

Jelenleg is zajlik a Vidéki Színházak Fesztiválja, a felújítás miatt befogadó helyszínen, a Pesti Magyar Színházban, illetve a szokásokhoz híven áprilisban rendezzük meg a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét - zárta az évad ismertetését Schell Judit.

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem kattintsanak a Thália Színház honlapjára:

http://www.thalia.hu/

 

forrás: Thália Színház

videó összeállítás: http://blogpress.hu/

Thália Színház sajtótáj_03.JPG

 Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Gubás Gabi, Szabó Győző, Schell Judit, Szabó Erika színművészek

Schell Judit_sajto_02.JPG

  Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Gubás Gabi, Szabó Győző, Schell Judit, színművészek

 

   

Címlapcikkek1