Képcserélő

B. Török Fruzsina író-rendező nem kevesebbet vállalt, mint anyai nagyanyja lelkének megidézését, egy utolsó beszélgetés erejéig. Nem is beszélgetés ez, inkább szeánsz, ahol nincsenek és nem is lehetnek többé sem tabuk, sem titkok. A videó összeállításban a darab részletei mellett interjút láthatnak Gubás Gabi színművésszel..!

 

Szeánsz


A Ratkó-lányok egy évtizedekkel ezelőtt eltemetett családi titoknak ered a nyomába, egy különlegesen izgalmas korban, ami nem más, mint a Ratkó- korszak, tehát az 1950-es évek Magyarországa.

Egy rég elfeledett családi titok felgöngyölítése minden helyzetben izgalmas tud lenni, de a Ratkó-lányok más szempontból is hiánypótló munka, hiszen B. Török Fruzsina nagyanyja Magyarországon egykor olyan személy volt, akit egy ország ismert és elismert. Ő volt Lénárd Judit, egykor sikeres színésznő, majd még sikeresebb tv-bemondónő. 1970. június 2-án bekövetkezett váratlan és tragikus halála egy országot foglalkoztatott és rázott meg.

Mi történt azon a bizonyos júniusi napon? A titkokra, - melyekről akkor nem lehetett beszélni - majdnem 50 év után végre fény derül.

Minden családban lapul a titkok mélyén legalább egy olyan emberi történet, mely generációkon átívelő terhet ró a leszármazottakra, és amiket a legtöbbször lehetetlenség kibogozni, kisimítani. Komoly lelki terheket róva ezzel a családtagokra. Az igazi családi titkoknak megvan az a sajátossága, hogy valóban titkok maradnak, és az igazság kiderítésére a leszármazottaknak általában alig-alig van módja.

 

B. Török Fruzsina

Ratkó-lányok

 
 
Szereplők: 
 

Gubás Gabi

Botos Éva
 


Írta és rendezte: B. Török Fruzsina
 
 
 
 
 
Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintsanak a Thália Színház honlapjára!
 
 
 
forrás: Thália Színház
 
          - Gubás Gabi színművész
 
videó összeállítás: http://blogpress.hu/
 
 

Ratko_lanyok 1.JPG

 Gubás Gabi színművész

Ratko_lanyok 13.JPG

Gubás Gabi és Botos Éva színművészek

Ratko_lanyok 14.JPG

 Ratko_lanyok 3.JPG

 Ratko_lanyok 8.JPG

 

 

 

 

Címlapcikkek1