Képcserélő

Anglia - Magyarország labdarúgó mérkőzés - Nemzetek Ligája - "Ez a győzelem még a Holdról is látszik"

2022. Június 14 kedd. Nagy Britannia - Wolverhampton. Történelmi győzelmet aratott labdarúgó válogatottunk Anglia ellen. A házigazdák ellen a magyar válogatott kiütéses győzelmet aratott a 0-4 -es eredménnyel...!!! A magyar csapat ezzel az eredménnyel csoportja élén áll, megelőzve olyan nemzeti válogatottakat mint Olaszország, Németország, Anglia (a csoport utolsó helyezettje) 

Az angol játékosok a közönség hangos pfújolása és fütyülése kíséretében hagyták el a pályát, míg a magyarok a maroknyi Angliába elutazott szurkolójukkal együtt énekelték el a himnuszt, s ünnepelték a teljesen megérdemelt sikert A nemzeti együttes legutóbb 1953-ban győzött Angliában, akkor az Évszázad mérkőzésén a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapat diadalmaskodott 6:3-ra.

A magyar csapat a csoportgyőzelemért játszhat szeptember 23-án, amikor a németek vendége lesz Lipcsében, majd három nappal később az olaszokat fogadja. Ha az őszi két mérkőzésén egy pontot szerez a magyar csapat, akkor mindenképp bent marad az NL első osztályában.

 

 

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló:


Anglia–Magyarország 0-4 (0-1)


Molineux Stadion, 28 839 néző, v.: Clément Turpin (francia)
gólszerzők: Sallai (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
piros lap: Stones (82.)
sárga lap: Walker (85.)

 

Anglia: Aaron Ramsdale – Kyle Walker, Marc Guéhi, John Stones, Reece James – Conor Gallagher (Mason Mount, 56.), Kalvin Phillips, Jude Bellingham (Phil Foden, 68.) – Bukayo Saka (Harry Maguire, 85.), Harry Kane, Jarrod Bowen (Raheem Sterling, a szünetben)

Magyarország: Dibusz Dénes – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Styles Callum (Nagy Ádám, 56.), Schäfer András, Nagy Zsolt – Sallai Roland (Nego Loic, 78.), Szoboszlai Dominik (Gazdag Dániel, 56.) – Szalai Ádám (Ádám Martin, 68.)

 

DSC_5848_02.JPG

Marco Rossi - edző - Szövetségi kapitány (fotó. blogpress.hu)

 

Címer MLSZ.jpg

 

 

magyar válogatott _Anglia_02.JPG

 MTI fotó - Koszticsák Szilárd

950 válogatott.JPG

 DSC_7660_01.JPG

 A védelem bástyája: Willi Orbán válogatott labdarúgó 

DSC_7659_01.JPG

 Sallai Roland válogatott labdarúgó - duplázó gólvágó Anglia ellen..!! (fotó: blogpress.hu)

DSC_7664_01.JPG

 

forrás: MLSZ

          MTI

          blogpress.hu