Képcserélő

Fa Nándor - A magyarok tengeri hőse! - Hungarian sailing the seas hero..!

 A Franci Vendée Globe vitorlásverseny egyszerre iszonyatos és felemelő küzdelem. A szabályai szerint egyedül, egy 60 lábas (18 méter) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül kell körbehajózni a Földet. A mostani versenyen huszonkilencen indultak el, eddig tizenegyen feladták. Fa Nándor 63 évesen nyolcaddikként végzett ebben az embert és technikát próbáló heroikus küzdelemben, egyedül ez elemekkel szemben.

🚩93 nap 22 óra 52 perc alatt nonstop a Föld körül 🏆 

 A videó animáción tudjuk nyomon követni az eseményeket, ki milyen útvonalat követett, milyen taktikával próbálta elkerülni a szélcsendes zónákat. Minden elismerésünk és gratulációnk Fa Nándornak, aki egyedüli magyarként ilyen hihetetlen teljesítménnyel ott van a nagy tengeri nemzetek fiai között, aki nem kevés előnnyeé indultak eleve a versenyen, tekintettel pénzügyi lehetőségeikre, és sikerre éhes fiatal korukra. Ebben a szitációban Fa Nándor fényesen helyt állt, minden honfitársunk büszke lehet teljesítményére. Legyen teljesítménye és példája mindenkinek, fiatalnak és korabelinek, hogy kell megújulva, mindent beleadva sikert elérni.

Fa Nándor 93 nap alatt a saját tervezésű és építésű, Spirit of Hungary nevű hajóján megkerülte a Földet az extrém Vendée Globe vitorlásversenyen, nyolcadikként érve a célba. Ő egyébként az első külföldi, nem francia vitorlázó, aki teljesíteni tudta a Vendée Globe-ot a kilencvenes évekbeli első indulásakor. Fa Nándor a magyar férfiak, fiatalabbak és idősebbek példaképe is lehet. Sok magyar hatvanas (ötvenes, negyvenes, stb.) férfi élete autós bevásárlásokkal, lottózó- vagy kocsmalátogatásokkal és otthoni tévébambulással írható le, esetleg alkohol-problémával, súlyos elhízással vagy más betegségekkel megspékelve. Fa Nándor egy különleges példa arra, hogy mire lehet képes egy férfi ennyi idősen is.

De Fa Nándor nem csak az éltesebb férfiak, hanem általában a magyarok példaképe.  Még mindig egy jövendő Magyarország jelképe ő.

Forrás:  Vendée Globe  - Indavideo

fotók: SOH77 Vendée Globe arrival©Photo Olivier Blanchet / DPPI / Vendee Globe

Fa Nandor a HŐS 01 

Fa Nándor, a magyar tengeri hős pillanatai képekben...

 

Fa Nandor Finish előtt 01

 Fa Nandor Finish 01

Fa Nandor kabala 01

Fa Nandor öröm 01

Fa Nándor portre 01