Képcserélő

X. Volvo-kupa Győr - A magyar férfi vízilabda válogatott első rangos tornája 2016-ban!

Az Európa-bajnokság főpróbájaként 2016. január 3. és 5. között GYŐR városában rendezik a Volvo-kupát. A magyar férfiválogatott ellenfelei Olaszország, Spanyolország és Szlovákia lesznek! Az esemény sajtótájékoztatójának videó összefoglalóját, és a  Benedek Tibor férfi vízilabda szövetségi kapitánnyal és Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával készült riportot tovább kattintva itt lehet megtekinteni:

 

A Magyar Vízilabda Szövetség sajtótájékoztatóján Dr. Kemény Dénes a szövetség elnöke a névadó szponzor töretlen elkötelezettségéről beszélt. Kiemelte azt is, a Volvo-kupa egy nagyon jó kontroll, hogy a csapat éppen hol tart a felkészülésben. Fontos cél volt az is, hogy körbejárják az országot és minden új uszodába elvigyék a vízilabdát, a válogatottat, népszerűsítve ezzel a sportágat.

Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója többek között azt is elmondta, külön megtiszteltetés, hogy városunkba vihetik a Volvo-kupát, mert Győr nagy fejlődésen ment keresztül, és olyan sportélete van, amely tiszteletre méltó, példa nélküli Magyarországon.”.

Dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere is ott volt a fővárosi sajtótájékoztatón, és örömét fejezte ki a torna megvalósulásáért. Mint mondta, Győr sportváros, amely minden évben a költségvetésének legalább az egy százalékát az élősportra fordítja. Kiemelte, a multifunkcionális aréna és a vizes központ már megépült, de az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülve további létesítmények is megvalósulnak, amelyek tovább gazdagítják majd a város sportéletét. Az alpolgármester azt is hangsúlyozta, Győr szeretné a klasszikus vizes sportágakat, így az úszást és a vízilabdát is megalapozni, s a népszerűsítés szempontjából egy fontos állomás a január eleji torna.

Benedek Tibor szövetségi kapitány köszönetet mondott Győr városának, hogy vendégül látja a csapatot, és a Volvonak, hogy ilyen színvonalas torna megrendezését teszi lehetővé. „Minden meccs előtti edzés azzal telik, hogy tele van az uszoda gyerekekkel, akik szeretnék látni a válogatottat, akár csak edzeni is, ez most is így lesz. Az első meccs előtti napon a spanyolokkal edzünk majd, már most jelezték, telt ház lesz. Most egy világverseny felkészülésének része a kupa, ahol két olyan csapattal is játszunk, akik majd riválisaink lesznek a majdani olimpiai kvalifikációs küzdelemben.”

Amint az minden évben, minden eddigi kilenc Volvo-kupa során megtörtént, most is magyar gólonként egy bizonyos összeget a magyar utánpótlás javára ajánl fel a Volvo. Ez most gólonként 100 ezer forintot jelent.

A sajtótájékoztatón szó esett a június elejei budapesti Bajnokok Ligája Final Sixről is, amelyre a jegyértékesítés szerda 12 órakor elindult a tex.hu oldalon, így a 9900 forintos, 7 meccsre szóló bérletet akár karácsonyi ajándéknak is meg lehet vásárolni.

Volvo-kupa, január 3-5., Győr:

Résztvevők: Spanyolország, Olaszország, Szlovákia

Január 3., vasárnap:

Szlovákia-Spanyolország - 17 óra
Magyarország-Olaszország - 19 óra

Január 4., hétfő:

Szlovákia-Olaszország - 17 óra
Magyarország-Spanyolország - 19 óra

Január 5., kedd:

Spanyolország-Olaszország - 18 óra
Magyarország-Szlovákia - 20 óra

Az M4 valamennyi találkozót élőben közvetíti.


Jegyeket a Baross úti Látogatóközpontban, illetve a jegymester.hu-n lehet megvásárolni. A normál jegyek 4990 ft-ba, a kerekes székes jegyek 2490 ft-ba kerülnek, 6 év alatti gyermekek pedig ingyenesen nézhetik meg a mérkőzést.

Bővebb információért kérem kattintsanak az alábbi elérhetőségekre:

                                                                                                                                     http://sport.gyor.hu/

                                                                                                                                 http://www.waterpolo.hu/

                                                                                   http://www.volvo.com/group/hungary/hu-hu/Pages/volvo_splash.aspx

 

forrás:  - Magyar Vízilabda Szövetség

                  - Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala - Városmarketing és Programszervezési Főosztály

képek a rendezvényről:

X.VOLVO-kupa Győr 2016.január 3-5

DSX.VOLVO-kupa Győr 2016.január 3-5

X.VOLVO-kupa Győr 2016.január 3-5

DSC X.VOLVO-kupa Győr 2016.január 3-5

X.VOLVO-kupa Győr 2016.január 3-5

DX.VOLVO-kupa Győr 2016.január 3-5

X.VOLVO-kupa Győr 2016.január 3-5