Képcserélő

Amerikai bölény - riport Szervét Tibor színművésszel - Thália Színház

DAVID MAMET: AMERIKAI BÖLÉNY -  A Thália Színház új darabjában Don szerepét Szervét Tibor színművész alakítja. Az új darab nehézségeiről, karakterének megformálásáról kérdeztük a művész urat. A Szervét Tiborral készült riportot tovább kattintva itt lehet megtekinteni:

 

DAVID MAMET: AMERIKAI BÖLÉNY
A Thália Színház saját előadása

Az ócskásüzlet sokat látott tulajdonosa, Donny szagot fog: az ősrégi, bölényes ötcentes, amin olcsón túladott, egy vagyont is érhet. Elhatározza, hogy visszalopatja segédjével, a kis Bobbyval. Ekkor felbukkan Prof, a régi barát, hogy elhalássza a balhét -- de Chicago sötét zugaiban a legkisebb stikli is könyörtelen véget érhet.

Az amerikai dráma óriása humorral és mély emberismerettel szól bizalomról és önzésről, szeretetről és árulásról. A világsiker először látható budapesti színpadon, Szervét Tibor és Csányi Sándor főszereplésével.
Az elvek fontosak, de csak elvi szinten maradnak...
A darab 1975-ben, több mint negyven éve íródott. Szereplői a társadalom peremére sodródott emberek, kisstílű bűnözők. A történet szereplőinek közös vonása, hogy mindannyian másnak akarnak látszani, mint amilyenek valójában. Ebben a világban, vajon fontos érték a becsület, a barátság vagy a szeretetet?

Szereplők:
Don - Szervét Tibor
Prof - Csányi Sándor
Bob - Mózes András

Művészeti munkatársak:

Díszlet- és jelmeztervező: Bartha József
Zeneszerző: Cári Tibor
Súgó: Buksa Alexandra
Asszisztens: Hatvani Mónika


Rendező: Sebestyén Aba

Bemutató: 2016. március 05.

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért, kérem kattintsanak a Thália Színház honlapjára:

            http://www.thalia.hu/

 

forrás: THÁLIA SZÍNHÁZ

sajtotájekoztato 01

saba 01