Képcserélő

Gesztesi Károly színművész emlékére...(1963-2020)

Gesztesi Károly színész, szinkronszínész 1963. április 16-án született Budapesten. Idézzük a művész úr szavait egy interjújából: "Voltam én az ország legjobb papája, de tivornyázó színésze is, mindig a végletek emberének tartottak, ám a családom és a hozzám közel állók tudják, hogy teljesen átlagosnak mondható, emberi életet élek" – Gesztesi elismerte, hogy volt egy rossz időszak az életében, de életmódot váltott, és sikerült kijönnie belőle.

 

Gesztesi Károly színművész életpálya: (szerkesztés)

Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 19901991-es évad során a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 19921993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 19941998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta volt szabadfoglalkozású. Utolsó éveiben a Bánfalvy Stúdió előadásaiban szerepelt. A Tálent Stúdió tanáraként szinkronizálást tanított.A színészzenekar tagja volt.

Gesztesi az egyik legismertebb, legjellegzetesebb hangú és legtöbbet foglalkoztatott magyar szinkronszínész volt. Olyan szereplőknek kölcsönözte hangját, mint Lando Calrissian (Billy Dee Williams) a Csillagok háborúja filmekben, Sallah (John Rhys-Davies) az Indiana Jones két részében, vagy éppen Robert Baratheon a Trónok harcában. A Shrek című animációs filmben és annak folytatásaiban ő volt a főhős ogre magyar hangja. Emellett számos magyar filmben és televíziós sorozatban volt látható, a Jóban Rosszban dr. Füredi Attilájaként illetve a Magyar vándor Álmos vezéreként különösen ismert.

 

forrás: Csalogány család... (Karinthy Színház produkció)

videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/

 

G950.JPG

Gesztesi Károly színművész