Képcserélő

Thália Színház bemutató: Egy a ráadás...- Charlie szerepében Vida Péter színművész..!

Ray Cooney -  Tony Hilton "Egy a ráadás" - vérbeli angol bohózat a Thália Színház nagyszínpadán. Billy Charlie barátjával együtt – aki ügyvédnek adja ki magát – megérkezik a birtokra, ám az igazi bonyodalom akkor kezdődik, amikor egy Billyre megszólalásig hasonlító második, majd később egy harmadik Hickory-Wood is bejelentkezik. Versenyfutás kezdődik az örökségért, és egy ekkora összegért az emberek hamar túllépnek a gátlásaikon…Videó összeállításunkban interjút láthatnak Vida Péter színművésszel:

 

 

Az egy a ráadás egy nagyon pontosan megírt, hihetetlenül pörgős bohózat, amiben minden szereplőnek folyamatosan valamilyen, a néző számára is hihető problémája, komoly megoldandó feladata van. Minden karakter a saját feladatának megoldására törekszik, és ettől pörögnek fel egyre inkább az események. A sok kis külön szál egyszer csak összeér és a félreértésekből adódóan jönnek a komikumok.”  

Nem árulunk el azzal nagy titkot, hogy Zayzon Zsolt az előadásban több karaktert is megformál. A felkészülésről pedig így nyilatkozik: „Igazi agymunka – szerencsére a szövegkönyvet az olvasópróba előtt megkaptam, így fejben nagy vonalakban már a próbák előtt elkezdhettem megrajzolni azokat a karaktereket, amiket majd játszanom kell. Aztán végignéztem az egyes figurák szerepívét, így lassan összeállt az egyes szereplők gesztusrendszere, magatartása – persze, hogy egy színpadi szituációban mennyire működnek, majd a gyakorlatban derül ki. Van olyan, hogy a darab lendülete egészen mást diktál, és akkor ennek megfelelően alakítani kell.

A bohózat jól ismert és kedvelt műfaj a Thália Színház közönsége számára – élesen megrajzolt figurák küzdenek egymással, hogy a vagyonos üzletember öröksége az övék legyen. A különböző társadalmi osztályokból érkező szereplők, a váratlan konfliktusok és megoldások, a szokásos féltékenységi jelenetek óramű pontossággal nevettetik meg a nézőt, a darab pedig nemcsak kellemes kikapcsolódást nyújt, hanem közben magunk is eljátszhatunk a gondolattal:

Vajon mit kezdenénk egy ekkora örökséggel?

Egy a ráadás...

Szerzők: Ray Cooney - Tony Hilton 

 

szereplők:

 

 Zayzon Zsolt

Vida Péter

Czakó Juli

Bede-Fazekas Szabolcs

Csarnóy Zsuzsanna

Tamási Zoltán

Sóvári-Fehér Anna

Nagy Viktor

Jámbor Nándor

 

 

Művészeti munkatársak:

Rendező:
Tasnádi Csaba
 
Fordította:
Hamvai Kornél
 
Díszlettervező:
Zöldy Z Gergely
 
Jelmeztervező:
Szelei Mónika
 
Rendezőasszisztens
Vári János
 
Súgó
Fitos Réka
 
Koreográfus:
Borbély Krisztina

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintsanak a Thália Színház honlapjára:

https://thalia.hu/

 

forrás: Thália Színház

videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/

 képek az előadásból

DSC_7149_01_02.JPG

Vida Péter színművész

DSC_7162_01_01.JPG

DSC_7259_01_01.JPG

DSC_7204_01_01.JPG

Zayzon Zsolt - Vida Péter színművészek

DSC_7273_01_01.JPG

Czakó Juki - Nagy Viktor - Zayzon Zsolt - Bede-Fazekas Szabolcs színművészek

 DSC_7256_01_01 - Copy.JPG

 Zayzon Zsolt - Vida Péter színművészek

DSC_7302_01_01_01.JPG

Vida Péter - Zayzon Zsolt - Czakó Juli színművészek

DSC_7330_01_02.JPG

 Nagy Viktor - Zayzon Zsolt színművészek