Képcserélő

Thália Színház Télikert premier - McDonagh : A nagy kézrablás - riport Bakonyi Alexa színművésszel

Martin McDonagh misztikus, fekete komédiáinak sorát erősíti A nagy kézrablás is, mely az Erőszakik és A kripli alkotójának Magyarországon még nem játszott darabja, egy gyilkos humorú élet-halál harc. A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással…
Amire a néző még számíthat – erős karakterek, erős kifejezések. Videónkban riportot láthatnak Bakonyi Alexa színművésszel:

 

A nagy kézrablás Tarlingtonban nevű kisvárosban játszódik.

Mervyn, a kisvárosi szálloda recepciósa mindig arra várt, hogy életének dögunalmát fölkavarja egy igazi dráma. Amikor lövés dörren az emeleti szobában, és Mervyn egyedül találja a gyanús, félkezű vendéget, a drogdílernek és csajának pedig nyoma veszett, már tudja: eljött a nap. 

Az Oscar- és Golden Globe-díjas McDonagh ugyan erőszakellenes anarchistának nevezi magát, témája gyakran pont az erőszak. Ő ma az egyik legfontosabb kortárs ír-angol drámaíró. Sokan zseninek, csodabogárnak, az angolszász irodalom fenegyerekének is tartják, hiszen tizenhat évesen úgy döntött, otthagyja az iskolát, hogy rádiójátékokat írjon. Első darabját, a Leenane szépét pár nap alatt írta meg, és mire egy év múlva játszani kezdték, már több darabja is futott a londoni színházak színpadán. McDonagh a Royal National Theatre háziszerzője és több díj, köztük a Award for most Promising Newcomer, Writers’ Guild Award for Best Fringe Theatre Play, Evening Standard Award for Most Promising Playwright birtokosa. Filmesként is ismert és elismert – ő írta és rendezte például az Erőszakik, a Sziget szellemei és a Három óriásplakát Ebbing határában című filmeket – utóbbi kettőt producerként is jegyzi.

 

Martin McDonagh 

A nagy kézrablás

  rendező: Radnai Márk

 

szereplők:

 
  
 
 Bakonyi Alexa m.v.
 
 Tamási Zoltán
 
 
 
Művészeti munkatársak:
 
Fordította:
                              Hamvai Kornél
Díszlettervező:
                             Cseh Renátó
Jelmeztervező:
                             Szlávik Juli
Rendezőasszisztens:
                             Magócs Milán
Súgó:
                            Kovács Zsuzsanna 
Zene:
                            Keresztes Gábor
 

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem kattintsanak a Thália Színház honlapjára:

https://thalia.hu/

 

 

forrás: Thália Színház

videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/

 

fotók: blogpress.hu

 DSC_5642_01.JPG

 DSC_5677_01.JPG

 DSC_5752_01.JPG

DSC_5702_01.JPG

DSC_5692_01.JPG