A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1948-ban döntött az olimpiai nap megünneplése mellett, emléket állítva a szervezet 1894. június 23-ai megalapításának. A MOB és a Magyar Olimpiai Akadémia részéről már hagyomány a TF szoborkertjében, hogy sportszervezetek koszorúkat helyeznek el Pierre de Coubertin báró, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik alapítójának, későbbi elnökének szobránál a jeles nap alkalmából. Az eseményről készült videó tudósítás tovább kattintva itt tekinthető meg:

 

Sportvezetők, olimpiai bajnokok, korábbi élsportolók közösen ünnepelték a TF Szoborkertjében, Coubertin báró szobránál kedden a Nemzetközi Olimpiai Napot. Dr. Magyar Zoltán MOB-alelnök, a Nemzet Sportolója beszédében köszöntötte többek mellett a 80. születésnapját ünneplő dr. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót is. Az ünnepségen a házigazda Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos és dr. Jakabházyné Mező Mária MOA-főtitkár is felszólalt. Az esemény hangulatát megalapozta, hogy a fővárosi közgyűlés pont a mai nap délelőtt elsöprő többséggel úgy határozott: támogatja a 2024-es budapesti olimpiarendezést, illetve hogy arra a MOB-bal közösen szándéknyilatkozatot nyújtson be a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

Bővebb információ a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján található:

                                                                                                                                                       http://www.mob.hu/kezdooldal

 forrás:  Magyar Olimpiai Bizottság, Magyar Olimpiai Akadémia,

fotók: Vasvári Ferenc

TF szoborpark koszorúzás 1

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Kovács Ágnes Olimpiai-bajnok úszó, Horváth Gábor Olimpiai-bajnok kajakozó és Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora. 

TF szoborpark koszorúzás 2

Dr. Jakabházyné Mező Mária MOA-főtitkár, dr. Printz János, MOA-Tanácstag, Sákovicsné Dömölky Lívia olimpiai bajnok tőrvívó és Győr Béla MOA-Tanácstag.