Georges Feydeau - Bolha a fülbe...- Videó összeállításunkban a Tóth Eszter színművésszel készült interjút láthatják a Thália Színház legújabb darabjának bemutatója kapcsán. A művésznőtől a - kis szerep... nagy alakítást - láthatja a nagyérdemű közönség, ami feltétlenül dicséretet érdemel, mert a produkció a Thália Színház legkiválóbb művészeivel viszi sikerre az előadást.

 

 

Georges Feydeau

 

Bolha a fülbe

 

 

Szereplők: 


Chandebise: Szervét Tibor


Raymonde: Gubás Gabi


Tournel: Pindroch Csaba


Camille: Mózes András


Histangua: Nagy Viktor


Lucienne: Szabó Erika


Dr. Finache: Vida Péter


Ferraillon: Tamási Zoltán


Olympe: Mórocz Adrienn


Rugby: Bán Bálint


Baptistin: Hunyadkürti István


Antoinette: Tóth Eszter


Étienne: Domokos László mv.

 

 

Művészeti munkatársak:


Díszlettervező: Bujdosó Nóra
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Zeneszerző: Furák Péter
Rendezőasszisztens: Magócs Niki
Súgó: Serfőző Andrea

 


Fordította:Hamvai Kornél


Rendező: Kelemen József

 

 

Bolha a fülbe

Georges Feydeau leghíresebb darabja a Tháliában

 

Mi történik akkor, amikor az ember felesége gyanút fog? Talán mégsem a hűség a férj legfőbb erénye?

Raymonde Chandebise (Gubás Gabi) úgy érzi, hogy férje (Szervét Tibor) – aki egy köztiszteletben álló cégvezető – megcsalja, mivel egy ideje nem tesz eleget otthon hitvesi kötelességeinek. A gyanú alapján, amit egy-két félreértett nyom is alátámasztani látszik, bizonyosságot akar szerezni. Nincs mit tenni, lépre kell csalni, és ehhez szövetséges is kell!

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a bonyodalom legfőbb forrása az, hogy két szereplő úgy hasonlít egymásra, mint két tojás… A figurákat – Victor-Emmanuel Chandebise-t és Poche-t, a szálloda mindenesét – Szervét Tibor alakítja. „Szeretem az ilyen feladatokat, két ennyire különböző embert megrajzolni. És remélem, hogy meg is valósíthatom. A két karakter egymásnak szöges ellentéte: az egyik egy boldogtalan, neurotikus nyárspolgár, egy karót nyelt középosztálybeli, a másik a részegség állandó mámorában élő nyeklő-nyakló figura. Az egyik antialkoholista, a másik alkoholista. Az egyikük egy garniszállón, a város szexuális alvilágában él, a másiknak gondjai vannak otthon a szexszel. Ha ezt sikerül megcsinálni, boldog leszek.” A második felvonás cselekménye a fent említett garniszállón játszódik, és külön kihívás a színészeknek, akiknek rengetegszer kell különböző ajtókon – persze jó időben a jó ajtón – ki-be rohangálniuk. Tibornak a gyors öltözésekkel is meg kell küzdenie, hiszen amikor Chandebise kimegy, szinte rögtön feltűnik a színen Poche, és fordítva.

„Ha két szereplőnek semmi szín alatt nem szabad találkoznia, azonnal összehozom őket” – írja Feydeau. Szobák falán át pördül az ágy, és minden ajtó mögött: a lehetetlen.

A háromfelvonásos bohózat rendezője Kelemen József. Játsszák: Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László.

 

A Bolha a fülbe 2018. december 15-től látható a Thália Színházban.

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem kattintsanak a a Thália Színház honlapjára!

http://www.thalia.hu/

 

forrás:  Thália Színház

       - Tóth Eszter színművész

videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/

fotók: blogpress.hu

 TEszter 1.JPG

 Tóth Eszter színművész

TEszter 5.JPG

TEszter 6.JPG

TEszter 7.JPG

TEszter 2.JPG

Mórocz Adrienn - Tóth Eszter - Szabó Erika színművészek

TEszter 3.JPG

Mórocz Adrienn - Tóth Eszter - Szabó Erika színművészek

TEszter 4.JPG