Georges Feydeau leghíresebb darabja, a Bolha a fülbe Hamvai Kornél fordításában került színre 2018. december 15-én a Thália Színházban. Az előadás szereplői közül NAGY VIKTOR színművész gondolatait ismerhetjük meg, aki Histangua szerepében lép színpadra a darabban:

 

SZERELEM, HÁZASSÁG, MEGCSALÁS, FÉLTÉKENYSÉG

Raymonde Chandebise (Gubás Gabi) úgy érzi, hogy férje (Szervét Tibor) – aki egy köztiszteletben álló cégvezető – megcsalja, mivel egy ideje nem tesz eleget otthon hitvesi kötelességeinek. A gyanú alapján, amit egy-két félreértett nyom is alátámasztani látszik, bizonyosságot akar szerezni.

A nyomok a Hotel Numerába, egy kétes hírű garniszállóba vezetnek, ahol az ember – nem is hinné – lépten-nyomon ismerősökbe botlik...

Camille-t, Chandebise unokaöccsét és titkárát Mózes András játssza. „Camille fontos résztvevője az eseményeknek, majdnem mindenbe bepillantást nyer, ami azt eredményezi, hogy számos fontos információval rendelkezik. A gond csak az, hogy születési rendellenességéből fakadóan a körülötte lévők nem értik pontosan, hogy miről is beszél. Ebből van bonyodalom és félreértés, szó szerint.”

A Chandebise család szakácsnőjét, akinek szintén nem kell furfangért a szomszédba mennie, Tóth Eszter formálja meg. „Én Antoinette-et játszom a darabban, egy tüzes szakácsnőt, aki szemrebbenés nélkül csalja a férjét, és lelkiismeret-furdalás nélkül letagadja tetteit.”

 Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a bonyodalom legfőbb forrása az, hogy két szereplő a megtévesztésig hasonlít egymásra. A figurákat – Victor-Emmanuel Chandebise-t és Poche-t, a szálloda mindenesét – Szervét Tibor alakítja. „Szeretem az ilyen feladatokat, két ennyire különböző embert megrajzolni. És remélem, hogy meg is valósíthatom. A két karakter egymásnak szöges ellentéte: az egyik egy boldogtalan, neurotikus nyárspolgár, egy karót nyelt középosztálybeli, a másik a részegség állandó mámorában élő nyeklő-nyakló figura. Az egyik antialkoholista, a másik alkoholista. Az egyikük egy garniszállón, a város szexuális alvilágában él, a másiknak gondjai vannak otthon a szexszel. Ha ezt sikerül megcsinálni, boldog leszek.” A második felvonás cselekménye a fent említett garniszállón játszódik, és külön kihívás a színészeknek, akiknek rengetegszer kell különböző ajtókon – persze jó időben a jó ajtón – ki-be rohangálniuk. Tibornak a gyors öltözésekkel is meg kell küzdenie, hiszen amikor Chandebise kimegy, szinte rögtön feltűnik a színen Poche, és fordítva.

Rugby-val, az angollal – Bán Bálint játssza – a II. felvonásban, a már említett rossz hírű motelben találkozunk. „Ő is várja a neki szánt nőt, de úgy adódik, hogy nincs szerencséje és a hölgy nem jön. De mivel randipartnerét nem ismeri, így minden nőben, aki csak a helyszínen feltűnik, belelátja ismeretlen partnerét. Ebből számos kétes és komikus helyzet alakul ki, hol egy pofonnal, hol valami kellemesebbel zárva rövidre a szálakat.

 „Ha két szereplőnek semmi szín alatt nem szabad találkoznia, azonnal összehozom őket” – írja Feydeau. És valóban meg is teszi… A leírhatatlan kavarodásban mindenki észvesztve menekül egymáshoz és egymás elől…

 A háromfelvonásos bohózat rendezője Kelemen József. Játsszák: Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László.

Georges Feydeau leghíresebb darabja, a Bolha a fülbe Hamvai Kornél fordításában került színre 2018. december 15-én a Thália Színházban.

Bővebb információért és jegy vásárlásért kérem kattintson a Thália Színház honlapjára:

http://www.thalia.hu

 

forrás: Thália Színház

       - Nagy Viktor színművész

videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/

fotók: blogpress.hu

 

NV 1.JPG

 Szervét Tibor - Nagy Viktor színművészek

NV 2 .JPG

   Szervét Tibor - Nagy Viktor színművészek

NV 7.JPG

  Szervét Tibor - Nagy Viktor színművészek

NV 8.JPG

  Szervét Tibor - Nagy Viktor színművészek

NV 3.JPG

 Nagy Viktor színművész

NV 4.JPG

 Nagy Viktor színművész

NV 5.JPG

 Nagy Viktor  - Mózes András színművész

NV 6.JPG

Nagy Viktor színművész