Premierre készül az Újszínház. Az évad első bemutatója A Kegyelmesasszony portréja című Tersánszky Józsi Jenő darab lesz. A könnyed vígjáték során azonban felmerül egy fontos kérdés is: meg lehet-e élni a színvonalas művészetből vagy csak az értéktelen tucatáru a kelendő. A megvalósítás rendezői "változatáról" exkluzív interjúnk keretében maga a rendező: Csiszár Imre mondja el gondolatait:

Tersánszky Józsi Jenő darabját az Újszínház Csiszár Imre rendezésében mutatja be, aki a komikus helyzeteket kihasználva megidézi a közönség számára a burleszk, némafilmek klasszikus hangulatát. Mint mindig, Csiszár most is a tőle megszokott szenvedéllyel nyúlt a darabhoz, hogy a végeredmény egy lendületes, minden pillanatban szórakoztató, vagy épp elgondolkodtató, de mindenképpen lenyűgöző színdarab legyen.

A főszereplő festőművész személyében kissé ráismerhetünk Tersánszkyra is, aki ifjú korában egy időben szintén festőművésznek készült.Dulder - Tűrő Ákos könnyedén veszi az élet nehézségeit, derűsen szemléli lokálból kiemelt feleségének, Lolának azon törekvéseit, hogy a korántsem előkelő származású hölgy minél magasabbra jusson a társadalmi ranglétrán. Lola ehhez minden eszközt megragad: férje tehetségét aprópénzre váltva giccsgyártásra ösztönzi a festőt, majd egy gazdag és befolyásos államtitkárnak csavarja el a fejét, hogy egy szép napon kegyelmesasszony válhasson belőle.
A festő boldogan segíti hitvesét új férjhez, annál is inkább, mert ő közben szemet vet a képkereskedő ifjú leányára. Végül pedig megoldódik minden rejtély, és az is kiderül, kinek ér legtöbbet a kegyelmesasszony pikáns portréja.Míg a bonyodalmak fokozódnak, felmerül a nagy kérdés: mit ér a művészet és a tehetség és lehet-e belőle valamiképp jó üzletet csinálni egy elértéktelenedett világban.

 

TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ

A kegyelmesasszony portréja

 

 

Rendező: Csiszár Imre

 

Bemutató: 2018. szeptember 28.

 

 

SZEREPOSZTÁS:

Viczián Ottó - Dulder-Tűrő Ákos

Gregor Bernadett - Tűrőné, Palyák Lola

Lux Ádám - Hautfresser

Nemes Wanda - Hautfresser Olga

Vass György - Arnold

Szakács Tibor - Thorhafái Károly

Császár Angela - Palyákné

Timkó Eszter - Tsitseri-Borcho Bárónő

Orosz Csenge - Tsitseri-Borcho Lenke

Csurka László - Botos Igazgató

Brunner Márta - Botosné

Bordán Irén - Négyessy Grófnő

Gyürki István - Tötyök bácsi, Hordár

Incze Máté - Zsorzs, Thorhafái inasa

Darányi Ádám - Hordár

Katona Zsolt - Hordár

 

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintsanak az ÚJSZÍNHÁZ honlapjára..!!

https://ujszinhaz.hu/

 

 

forrás: Újszínház

      - Csiszár Imre rendező

videó összeállítás:   http://blogpress.hu/

képek az előadásból...

 

Kegyelmesasszony_8.JPG

 Kegyelmesasszony_4.JPG

Kegyelmesasszony_2.JPG

 Kegyelmesasszony_6.JPG

Kegyelmesasszony_9.JPG

 Kegyelmesasszony_16.JPG

 Kegyelmesasszony_25.JPG

Kegyelmesasszony_28.JPG

  Kegyelmesasszony_17.JPG

Kegyelmesasszony_10.JPG