Március elsején kerültek átadásra a 4. Thália Humorfesztivál díjai, ahol a legjobb előadás, legjobb színész és színésznő díjak mellett két zsűri különdíj és két felajánlott díj is kiosztásra került. A díjátadón először Lantos Anikó fesztiváligazgató köszöntötte a megjelenteket, aki röviden összegezte az elmúlt napok eseményeit. „Humorfesztivál: öt nap, tíz előadás, 95 százalékos házak, körülbelül 3250 néző. Ez volt az elmúlt öt napunk... Fantasztikus estéket töltöttünk el a Thália Színházban - volt itt bohózat, vígjáték, szatíra, stand-up, szkeccsparádé, impróshow: azt hiszem, a közönség ez alkalommal is megtapasztalhatta, milyen fantasztikusan széles palettán mozog nálunk a humor” – mondta. A díj átadásról készült videó összefoglalót tovább kattintva itt tudjuk megtekinteni:

 

Az öttagú zsűri – Nagy Katalin, a Vasárnapi Újság felelős szerkesztője, Farkas Anita a Magyar Demokrata kulturális újságírója, Fekete Péter a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, Czagány Judit német szakos tanár, közönségzsűri tag és Stumpf András a Mandiner.hu főmunkatársa – döntése alapján a következő alakításokat, produkciókat ítélte a legjobbnak. 

Stumpf András a zsűri egyik különdíját Olt Tamásnak adta át a Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora című előadás író-rendezőjének. Ugyancsak a Váci Dunakanyar Színház produkciójából került ki a legjobb színésznőnek járó díj nyertese – melyet Vándor Éva kapott.

A zsűri másik különdíját Andrássy Máté és Újvári Milán, azaz az Elhanyagolt férfiszépségek című előadás kapta, amit Andrássy Máté vett át Fekete Pétertől. Ez a produkció szintén duplázni tudott – ők érdemelték ki a Fővárosi Nagycirkusz különdíját is.

Járai Mátét, a Győri Nemzeti Színház Primadonnák című előadásában nyújtott alakításáért a zsűri a legjobb színésznek járó díjjal jutalmazta. A színész elmondta, hogy a négy alkalommal megrendezett Thália Humorfesztiválon immár másodszorra díjazzák teljesítményét, ami nagy öröm és megtiszteltetés számára.

A legjobb előadás díját ezúttal a Pinceszínház Finito (Magyar zombi) című produkciója érdemelte ki.

Bereményi Géza, a Thália Színház igazgatója a Magyar Teátrumi Társaság különdíját a Momentán Társulatnak nyújtotta át.

Bövebb és információért és jegyvásárlásért, kérem kattintson át a Thália Színház honlapjára:

    http://www.thalia.hu/

forrás: Thália Színház humorfeszt 2016 dijazottak

 Humorfesztivál 2016. díjazottak

humorfeszt zsuri 2016

 Humorfesztivál 2016. zsűri