Augusztus utolsó hétvégéjén – mint minden évben – Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca.  A legkedveltebb „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozaton túl most is lesznek gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, fényfestés a Fő téren, programok a Barlangban és a P’Art Moziban, kiállítások és műhelybemutatók. A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény ideje alatt a Dunakorzó ismét Borkorzóvá alakul.

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivált immár 18. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. Az idén nagykorúvá vált esemény 18 éve töretlenül képviseli azt, amit az alapítók megálmodtak: egy közösségi alapokon szerveződő, három napos izgalmas, sokszínű, a minőséget képviselő programsorozatot, melyen keresztül Szentendre megmutatja a valódi arcát, értékeit és egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén – mondta Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

A fesztivál műfaji sokszínűsége, bohém jellege és a népszerű, hagyományos rendezvények idén is megtalálhatóak a kínálatban.  Újra szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a „Házak, udvarok, házigazdák” néven ismert programsorozatban. A látogatók nemcsak a szentendrei udvarokba nyerhetnek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely-, üzlettulajdonosokkal, és a házigazdák által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket. Ezeknek az eseményeknek, a művészetek megismertetésén túl, közösségépítő szerepe is van a település életében.

A Barlang kulturális programokkal és koncertekkel, a P’Art Mozi vetítésekkel és egy kiállítással színesíti a programkínálatot. Az idei év újításaként augusztus 24-én, a 0. nap programjaival indul a fesztivál, melynek  keretein belül a P’Art Mozi izgalmas programokkal készül a filmek kedvelőinek.

A rendezvényen a borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, a Dunakorzó ugyanis három napra ismét Borkorzóvá alakul, ahol helyi és országosan is ismert pincészetek borait kóstolhatják meg a látogatók a rendezvény logójával ellátott borospohárból. A SZÉN ezzel is visszatekint a múltba, amikor is a fesztivál a fesztiválban koncepció érvényesült és az ideihez hasonlóan egy hétvégén került megrendezésre a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál és a Borkorzó, akkor még Művészet és Mámor Bor – és Gasztrofesztivál néven.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a legszentendreibb fesztiválra augusztus utolsó hétvégéjén.

Ezzel együtt felhívják a figyelmet arra, hogy Szentendre belvárosában korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, ezért megkérnek minden kedves látogatót, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel vagy gyalogosan érkezzenek a rendezvényre!

 

Weboldal: https://szentendreejjelnappalnyitva.hu/

Online programfüzet: https://issuu.com/szentendreiteatrum50/docs/szen_programfuzet_2023

Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldala: https://www.facebook.com/szentendreikult

 A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook oldala: https://www.facebook.com/szentendreejjelnappalnyitva

 

forrás: Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft.

          videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/

 

 

00 SZEN_online_PLAKAT_PROGRAM_01_01.JPG

00 szent bor_01_01.JPG

00 szent img_4697_01_01.JPG

DSC_2501_01.JPG

DSC_2505_01.JPG

DSC_6730_01_01.JPG

Szentendrei Teátrum_01.JPG