Képcserélő

Michelisz Norbert - Az első győzelem Japánban a gyári HONDA csapat autójával..! WTTC 2016.

Hazai pályán, Japánban tarolt a Honda a fordított rajtrácsos nyitó futamon: három Honda a dobogón...! Michelisz Norbert (autóversenyző -WTTC túraautó világbajnokság) első győzelmét szerezte meg a Honda gyári versenyzőjeként, összességében öt győzelemnél tart. Rob Huff lett a második, Tiago Monteiro a harmadik.

 

                                                                                  WTCC 2016 - Japan - Race - angol nyelvű változat - forrás EUROSPORT Live

                         

A Honda hazai túraautó-világbajnoki (WTCC) versenyén, Japánban Michelisz Norbert vezetésével az első futam dobogójára csak a japán gyártó versenyzői állhattak fel. A magyar versenyző először győzött a Honda gyári versenyzőjeként. A Citroenek komoly darálóban voltak a versenyen, még egymással is koccantak, végül Jose-Maria Lopez a tizedikről a negyedik, Yvan Muller a kilencedikről az ötödik helyre tudta behozni autóját. A másik két magyar versenyző (ZENGŐ Motorsport) Ficza Ferenc a kormánymű meghibásodása miatt csak öt kört tudott megtenni, Nagy Dániel viszont három helyet javítva a tizenötödik helyen zárt. Norbi az első futamgyőzelmét szerezte meg a szezonban és a Honda gyári pilótájaként, legutóbb tavaly a Hungaroringen intették le az első helyen, akkor is a fordított rajtrácsos futamon. Japánban másodszor, WTCC-s pályafutása során összességében ötödször nyert.

A világbajnokságot Jose-Maria Lopez vezeti 326 pontjával, a második Tiago Monteiro és Yvan Muller 199-199 ponttal. Rob Huffnak a negyedik helyen 178, Michelisz Norbertnek az ötödiken 172 pontja van.

A túraautó-világbajnokság szeptember 24-én Kínában folytatódik, azon a hétvégén Lopez megszerezheti harmadik világbajnoki címét.

 

forrás: videó: EUROSPORT

fotók forrása:

             - http://michelisz.hu/

             - https://hu-hu.facebook.com/michelisz.norbert/

Michelisz Norbert - Gyozelem a Hondaval Japanban

 Michelisz Norbert 

Michelisz Norbert - Első gyozelem a Hondaval

HONDA WTTC 2016. Japán

Japan WTTC verseny 2016 2

Michelisz Norbert - Rob Huff csapattársa előtt