Képcserélő

A Szabó Gabriella - Kozák Danuta kettős óriási hajrával megnyerte a hatodik aranyérmet a riói olimpián!

Női K-2 500 méter, olimpiai bajnok:  SZABÓ GABRIELLA, KOZÁK DANUTA - K-2 500 méter aranyérem (MAGYARORSZÁG) 1:43.687 perces eredménnyel.  A magyar csapat ezzel 6 aranyéremnél jár Rióban, beérte az éremtáblán 10. Dél-Koreát, de az ázsiaiaknak eggyel több bronzuk van.

 kozak-danuta-szabo-gabriella 2 01

SZABÓ GABRIELLA, KOZÁK DANUTA

Fotó forrás: AFP/Jeff Pachoud

A futam nagyon szoros volt, Szabó egy ideig nem is akarta elhinni, hogy nyertek. Százszázalékos voltam, de nem száztíz, jelentette ki Kozák Danuta a betegségéről, miután K-2 500 méteren Szabó Gabriellával párban megnyerte az olimpiai döntőt.


Mindössze 51 ezreddel a német egység előtt nyerte meg a K-2 500 métert a Kozák Danuta, Szabó Gabriella kettős a riói olimpián.   Szabó Gabriella a versenyt követő nyilatkozata Folyamatosan erre készültünk fejben. Két napja arról beszéltünk, hogy biztosan az utolsó húsz méteren dől el minden, és valóban, az utolsó száz méterre feltámadtak a német lányok, de sikerült az utolsó métereken visszavernünk a támadásukat. Rengeteg erőt adott, hogy Danutával ülünk egy hajóban, nagy bizalom van közöttünk. Tényleg szorosnak tűnt, én láttam, hogy nyertünk, de volt már olyan, hogy a verseny után megváltoztatták az eredményt. Még mindig felfoghatatlan” 

Kozák Danuta nyilatkozata a verseny után: „Kemény volt a tegnapelőtti éjszaka, mára kialudtam magam, de még mindig nem vagyok százszázalékos. Megérte ennyit edzeni egész évben, mert még így is tudtam menni és Gabit tolni, az ő lelke, az ő csapása vitt be minket. Tényleg nem hittem el, annyira jöttek a németek a végén, azt hittem, hogy elveszítettük. Gabi kiáltott egyet, azt hittem, azért, mert másodikak vagyunk. Hátulról nem láttam semmit. Egy álmunk vált valóra azzal, hogy egymás mellett állhattunk a dobogón. Köszönjük szépen a szurkolóknak a buzdítást, nélkülük nem sikerülhetett volna, büszkék vagyunk rá, hogy magyarok lehetünk” 

Forrás: versenyt követő nyilatkozat az M4 sportcsatornának

Fotó forrás: AFP/Jeff Pachoud

                           - Fotó: Damir Sagolj / Reuters

                          - Forrás: MTI/Kovács Tamás

kozak-danuta-szabo-gabriella 01

 Forrás: MTI/Kovács Tamás

K-2 2500

K - 2 500 méter Olimpia bajnokai - SZABÓ GABRIELLA, KOZÁK DANUTA

 Fotó: Damir Sagolj / Reuters