Képcserélő

Hosszú Katinka...újabb aranyérem Rioban az Olimpián! Ollé,ollé,ollé...!

Hosszú Katinka,  Rio ezidáig egyetlen kétszeres Olimpiai bajnoka.  Az Iron Lady...!Hosszú Katinka a 100 méteres hátúszásban, az első ötven méteren még csak hatodik volt, de a nagyon sokszor begyakorolt forduló után rögtön utolérte az elöl úszókat, majd  egy roppant hatékony delfinezéssel, ami szintén Katinka egyik kiemelt fontosságú taktikai eleme lett, megnyerte ezt az úszószámot! 

 Hosszú Katinka Facebook 01

Hosszú Katinka és edzője, férje - Shane Tusup

forrás: Hosszú Katinka / Facebook

Az ötszörös világbajnok bajai úszónő a célba érkezést követően,  újabb aranyérmének megszerzése után már ment is azonnal a 200 méter vegyes úszás 4.35-kor kezdődő elődöntőjére, mert ebben  a számban világbajnokként és világcsúcstartóként indul.
Hosszú Katinka ezzel a sikerével, Szász Emese Olimpiai bajnoksága mellett – a magyar küldöttség harmadik aranyérmét, saját maga második aranyát szerezte meg!

Hosszú Katinka televíziós nyilatkozatában így foglalta össze gondolatait a versenyszámról:

“Mondtam, hogy száz méter háton bármi megtörténhet. Itt elég egy apró hiba és vége, nincs idő javítani. Ugyanakkor tudtam, hogy ha minden összejön és össze tudom rakni az úszásomat, akkor érem lehet, de nem gondoltam, hogy arany.”
 “Mindennek megvan a maga szépsége, a 400 méter vegyes győzelmem olyan volt, amiről álmodtam is. Milyen jó is lenne, ha ötven méterrel a vége előtt már olimpiai bajnoknak lehet mondani valakit, mint Egerszegi Krisztinát. Viszont azért ez is nagyon érdekes, amikor a végén kell izgulni picit.”

Hosszú Katinka Iron Lady 01

Hosszú Katinka az Iron Lady

forrás: Hosszú Katinka - Facebook

https://www.facebook.com/katinkahosszu/