A  magyar labdarúgó sport klubjainak ez a legrangosabb és leghosszabb ideje létező  futballkupa-sorozat. A kupa történetének legeredményesebb alakulata a FTC, 22. diadalára készül. Ellenfele, az Újpest kilenc elsőséggel dicsekedhet, ezzel a harmadik legeredményesebb alakulat a zöld-fehérek és az MTK mögött. A rangos derbit szombaton  rendezik meg (Groupama Aréna, 20.30)

 

EDZŐI VÁRAKOZÁSOK


„Tisztában vagyok vele, hogy a Ferencváros elleni derbi mindig másik dimenzió, egy különleges mérkőzés, amire nemcsak Magyarországon figyelnek. Nagyon izgalmas, pörgős meccsre számítok, mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében” – kezdte a sajtótájékoztatót Nebojsa Vignjevics, az Újpest szakvezetője. A tréner szerint a találkozót apróságok dönthetik el, mivel egy ilyen mérkőzésen egyetlen hiba, rossz megoldás is vízválasztónak bizonyulhat. Hozzátette, a legfontosabb, hogy a játékosok miként reagálnak majd arra az atmoszférára, amely fogadja őket a stadionban.

Thomas Doll szerint egyik gárda sincs előnyben a másikkal szemben, 50-50 százalék esélye van mindkettőnek, és ezen az összecsapáson az sem jelent feltétlenül előnyt, hogy az FTC stadionjában rendezik a meccset. A német szakember kifejtette, reméli, hogy igazi futballélményben lesz részük a szurkolóknak és játékosoknak egyaránt. "Sokunk számára nagy öröm ez a párosítás, és az a véleményem, hogy ez a két csapat mindenkinél jobban megérdemli, hogy Magyar Kupa döntőt játszhasson.” A  német szakember szerint az utóbbi idők FTC -Újpest összecsapásain mindent láthattak a szurkolók, amitől foci a foci, szenvedélyt, gólokat, látványos megoldásokat, kiállítást és feltámadást is, úgyhogy jó iramú, remek mérkőzésre számít.

A sajtótájékoztatón a két csapat kapitánya, Balajcza Szabolcs és Gyömbér Gábor is részt vett.  Mindketten elmondták, hogy bíznak a sikerben és csapatukban.

forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség

               - Nebojsa Vignjevics

              - Thomas Doll

             - Balajcza Szabolcs

             - Gyömbér Gábor

képek: blogpress.hu

 Albert Florian

Albert Flórián

Thomas Doll

Thomas Doll

Nebojsa Vignjevics 01

Nebojsa Vignjevics

Sipos Jeno es a kupa 

Sipos Jenő és a  Magyar Kupa

sajto

 sajtótájékoztató

Groupama Arena

 Groupama Aréna