Képcserélő

Bernd Storck - labdarúgó szövetségi kapitány sajtótájékoztatója..! Telki 2016.február 22.

A Telkiben megtartott összetartással a magyar válogatott megkezdi közvetlen felkészülését a franciaországi Európa-bajnokságra. A válogatott telki edzőtáborozásának hétfői napján Bernd Storck szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón elmondta: a keddig tartó összetartás végére a szakmai stáb képet kap a játékosok aktuális állapotáról, és segítséget nyújt nekik abban, hogy márciusra javítani tudjanak a mérhető fizikai mutatóikon. A sajtótájékoztatóról készült videó összeállítást tovább kattintva itt tudják megtekinteni:

- Örülök, hogy az NB I-es csapatok segítségével, már februárban sikerült összehozni az első edzőtáborunkat, amely lehetőséget nyújt a tesztelésre, a különböző fizikai mutatók felmérésére, emellett a távlati csapat játékosai is velünk lehetnek, és a decemberi összetartást követően újabb lehetőséget kaphatnak a bizonyításra a válogatott mellett - mondta Bernd Storck.

A szövetségi kapitány elárulta: hétfőn aerob teszteken, futóedzéseken mérte fel a stáb a játékosokat, este pedig labdás edzés vár a csapatra (ez utóbbin a 24 fős keretből 22 labdarúgó vett részt, Gera Zoltán és Juhász Roland regeneráló edzésen vett részt). Kedden már taktikai jellegű munka következik, a táborzárás előtt pedig egymás elleni játékra kerül sor.

- Felmérjük, hogy a játékosoknak hogyan sikerült a téli felkészülésük, majd egyénekre szabott edzéstervvel segítjük őket abban, hogy javíthassanak teljesítményükön. Egyenként elbeszélgetünk a kerettagokkal, elmondjuk nekik, mit kell tenniük a következő időszakban ahhoz, hogy nemzetközi szinten is megfelelő erőállapotban legyenek a márciusi edzőtábor során. A következő fontos feladat az Európa-bajnokság, de nekünk már az Eb-n túlra is figyelnünk kell, a vb-selejtezőknek már kész csapatnak kell nekifutnia. Jó úton haladunk, de sok munka vár még ránk - tette hozzá Bernd Storck, aki a márciusi, horvátok elleni összecsapással kapcsolatban úgy fogalmazott: a válogatott szeretné megajándékozni a szurkolókat az Eb-selejtező sorozatban nyújtott segítségükért cserébe.

- Már elindult a jegyértékesítés a horvátok elleni mérkőzésre. Bízom benne, hogy ezen a mérkőzésen is minél több szurkolóra számíthatunk, szeretnénk emlékezetes estével megajándékozni a drukkereket azok után, hogy a selejtező sorozatban, főképp a norvégok elleni pótselejtezőn rengeteget köszönhettünk nekik, nem túlzás kijelenteni, hogy az Eb-részvétel kiharcolását nagy részben nekik is köszönhetjük - így a kapitány.

Az edzőtáborozás kerete:

Kapusok:

Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Hegedűs Lajos (MTK Budapest)
Nagy Gergely (Vasas)

Védők:

Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Juhász Roland (Videoton FC)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Lang Ádám (Videoton FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Forró Gyula (Puskás Akadémia)
Predrag Bosnjak (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Leandro (Ferencváros)

Középpályások:

Gera Zoltán (Ferencváros)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Elek Ákos (DVTK)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Holman Dávid (DVSC-Teva)

Támadók:

Bódi Ádám (DVSC-Teva)
Varga Roland (Ferencváros)
Pekár László (Puskás Akadémia)
Ugrai Roland (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Mervó Bence (FC Sion)

 

forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség

                - Bernd Storck szövetségi kapitány

http://www.mlsz.hu/

- fotók: blogpress.hu

Bernd Storck 01

Bernd Storck 2 01

csapat

csapat 2

csapat 3