Képcserélő

I.Európa Játékok/Baku 2015. - Ünnepi csapatgyűlés...- Team Hungary!

Budapest, - 2015. június 2-án tartotta a Ünnepi csapatgyűlését az I. Európai Játékokra kiutazó magyar csapat, a Team Hungary. A  legtöbb földrészen már volt és van hasonló multisportesemény, az Ázsiai és Pánamerikai Játékok egyaránt komoly múltra tekint vissza, így éppen ideje volt, hogy Európa is létrehozza a maga viadalát, mondta a csapatgyűlés megnyitóján résztvevő Szabó Bence, a MOB főtitkára. A Team Hungary vezetője I. Európai Játékokon Fábián László, a MOB sportigazgatója. A rendezvényről készült videó összefoglalót tovább kattintva itt lehet megtekinteni: 

 

Szabó Bence a MOB főtikára többek között elmondta, hogy az Olimpiai és nem olimpiai sportágak, valamint a fogyatékosok sportja egyaránt szerepel a programban, ami egyedülállóvá teszi a kezdeményezést. Magyarországot kétszáz sportoló képviseli Bakuban, ami már önmagában jelzi, milyen felfokozott várakozás övezi a játékokat.  A június 12. és 28. között rendezendő Európa Játékokon mintegy 6000 sportoló vesz részt, 20 sportág 253 versenyszámában mérik össze tudásukat Bakuban.

A multisportesemény rangját emeli, hogy tizenkét sportág küzdelmei a jövő nyári riói olimpia kvalifikációjába is beleszámítanak.

Bővebb informáciért, kérem kattintsanak a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjára:

                                                                                                                                                 http://www.mob.hu/kezdooldal

forrás: Magyar Olimpiai Bizottság

képek az Ünnepélyes csapatgyűlésről:

 I.Európa Játékok Baku

Team Hungary

Fábián László MOB

Dr Simicskó István államtitkár

Siklós Erik MOB Marketing és kommunikációs igazgató

Team Hungary 1

Team Hungary 2

Team Hungary 3

Team Hungary 4

Team Hungary 5

Team Hungary 6

Team Hungary 7

Dorogi Barbara

Zumba csapat

Zumba csapat 1