Képcserélő

Polgár Judit Nemzetközi Sakknagymester - 2014. szeptember

Három perc Polgár Judittal, a világ legjobb női sakkozójával. Hatalmas megtiszteltetés és öröm, hogy ezt a három perces videó anyagot szerkesztőségünk elkészíthette! Köszönjük, mert Polgár Judit eredményei és győzelmei nemcsak a hölgyek között, hanem a nyílt sakkversenyeken is tiszteletre méltóak. A felvétel a Győrben megrendezésre kerülő U 16 sakkolimpia sajtótájékoztatóján készült 2014. szeptember végén.

 

Polgár Judit (Budapest, 1976. július 23. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, nyolcszoros sakkolimpikon a nyílt kategóriában, kétszeres női sakkolimpiai bajnok, a nyílt kategóriában kétszeres olimpiai ezüstérmes, magyar szuperbajnok, U14 és U12 korosztályos ifjúsági világbajnok a fiúk között.

A sakktörténet legjobb női sakkozója. Legmagasabb pontszámát, 2735 pontot 2005 júliusában érte el. Legjobb helyezése az abszolút világranglistán a 8. hely volt, amit először 2004 januárban ért el. A női világranglistát 1989 óta megszakítás nélkül vezette 2014. augusztusi visszavonulásáig. Egyedülálló, hogy 12 éves korától 25 éven keresztül a felnőtt női világranglista 1. helyezettje.

2014. augusztus 13-án a The Times magazinban jelentette be, hogy befejezi aktív versenyzői pályafutását, és a továbbiakban alapítványára és az iskolai sakkoktatás népszerűsítésére kíván fokozott figyelmet fordítani.

Bővebb információ Polgár Judit pályafutásáról az alábbi linkekn található:

                                                                                                                                                      http://polgarjudit.hu/hu

                                                                       https://hu-hu.facebook.com/pages/Polg%C3%A1r-Judit-hivatalos-oldala/481074958590902

                                                                                                                                                      http://www.sakkpalota.hu/index.php/hu/

 

forrás: Polgár Judit, internet

                                            polgarjudit

polgarjudit 2