Képcserélő

Kézilabda Szeretlek - Női kézilabda Európa Bajnokság - EHF EURO 2014

A magyar- horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság magyar szervező bizottságának és a Magyar Kézilabda Szövetségnek "100 nap a rajtig" sajtótájékoztatója.

 

A Női kézilabda Európa Bajnokság (EHF EURO 2014.) Magyarország és Horvátország közös rendezésében kerül megvalósításra.  Magyar részről a következő városokban kerülnek sorra a mérkőzések: Budapest, Debrecen, Győr. Horvátországban Eszék, Varasd, Zágráb lesz  az összecsapások helyszíne. 

A torna lebonyolítása: 

Négy négycsapatos csoportban kezdik meg a küzdelmeket a válogatottak. A csoportokból a legjobb három jut Debrecenbe és Zágrábba a középdöntőbe, ahová a csapatok magukkal viszik a továbbjutók ellen szerzett pontokat is. A második szakaszban, a legjobb négybe jutásért további három meccs vár minden ország együttesére. A középdöntő csoportok harmadik helyzettjei, már Budapesten, mérkőznek meg az ötödik helyért, míg az első helyezettjei a második csoport második helyezettjével játsszák az elődöntőt. Az elődöntők vesztesei a bronzéremért, nyertesei az Európa-bajnoki címért mérkőznek meg.  A győztes kvalifikál a 2016-os riói Olimpiára.

 

Bővebb információ az Európa-bajnokság hivatalos weboldalán:

                                                                                                              www.huncro2014.ehf-euro.com

forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

kézilabda EHF 2014 2

kézilabda sajtótájékoztató EHF 2014.

kézilabda EHF 2014. sajtótájékoztató

kézilabda EHF 2014

hátralevő idő