Képcserélő

Borkai Zsolt MOB Elnök sportdiplomáciai sikere: GYŐR Olimpiai Fesztivált rendezhet !!

Győr rendezheti meg a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

forrás: MTI  

 
Az öt év múlva sorra kerülő esemény helyszínéről az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) római közgyűlésén döntöttek szombaton, miután a tagok meghallgatták Borkai Zsoltnak, az egyedüli pályázó Győr polgármesterének, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének prezentációját.
 
Borkai Zsolt MOB Elnök, Győr Polgármestere
 
A MOB tájékoztatása szerint Borkai Zsolt és Somogyi Tivadar alpolgármester, valamint Patrick Hickey, az EOC elnöke máris aláírta a fogadó város szerződését. Borkai Zsolt óriási sportdiplomáciai sikernek nevezte a döntést. Szerinte öt év múlva az egész kontinens odafigyel majd Győr városára. Az EYOF megrendezése évtizedekre is megalapozhatja Magyarország sportbéli fejlődésének irányát.  A kormánygarancia és a város önkormányzatának támogatása révén komoly infrastrukturális fejlesztések várhatók Győrben, így egy új uszoda, atlétikai pálya, új sportcsarnokok építése, vagy éppen más, már meglévő létesítmények felújítása - tette hozzá.
 
Borkai Zsolt MOB Elnök
 
Szabó Bence, a MOB helyszínen tartózkodó főtitkára azt mondta: a Magyar Olimpiai Bizottság és Győr város önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy az EYOF sikeres legyen és emlékezetes maradjon. - 1896 óta álmodunk arról, hogy Magyarországon Olimpiát vagy olimpiai versenyt rendezzünk. Most valóra vált az álmunk - tette hozzá Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató. Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. Az esemény ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik, mint egy nagy olimpia, jelen van az ötkarika szimbóluma, az olimpiai láng, van nyitó- és záróünnepség, és olimpiai falu is. Egy-egy viadalon 3-4000 sportoló méri össze tudását.
A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált 2017. július 22. és 29. között rendezik meg.
 
forrás: MTI Győr, a fesztiválváros képekben