Képcserélő

FTC - Vasas Magyar Kupa-döntő 2017.

A Magyar Kupa május 31-i fináléjában a Vasas és a címvédő Ferencváros 19 órától csap össze egymással az Üllői úti Groupama Arénában. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a két együttes vezetőedzője, Michael Oenning és Thomas Doll, valamint egy-egy játékosa, Remili Mohamed és Leandro de Almeida értékelte a szezont.

 

 

 Magyar Kupa döntő

 

Vasas – Ferencváros

2017. 05. 31., szerda.

Groupama Aréna, 19 óra

 

A Vasas vezetőedzője, Michael Oenning a szezont értékelve elmondta, kellemes meglepetés volt számára a harmadik hely, az idény megkoronázását azonban a kupagyőzelem jelentené.

„A korábbi, Ferencváros elleni mérkőzések különlegesek voltak, ez ezúttal sem lesz másként. Szeretnénk mi irányítani, nem fogunk beparkolni a busszal, és büntetőkre játszani. Kilencven perc alatt el akarjuk dönteni a meccset, hosszú idő után megnyerve a kupát” – mondta  Michael Oenning.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sorozatban harmadszor is itt vagyunk a döntőben – kezdte Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Különleges dolog, hogy hazai pályán finálét játszhatunk, főleg annak fényében, hogy olyan szezon van mögöttünk, amely nem az elképzeléseink szerint alakult. Mindenki várja a találkozót, mindent meg fogunk tenni, hogy jó meccset játsszunk, és elhódítsuk a kupát

Az újabb kupasikerre több mint három évtizede, 1986 óta váró angyalföldiek ötödször vagy a címvédő FTC sorozatban harmadszor? – egy mondatban összefoglalva ez a Magyar Kupa-elsőségről döntő szerdai fővárosi rangadó tétje. Az eredménykényszer inkább az utóbbi két kiírás győztesét, a döntőnek harmadik éve otthont adó Groupama Arénában otthonosan mozgó Ferencvárost nyomaszthatja. A kupasorozat címvédője a szombaton befejeződött bajnokságban – éppen mai riválisa mögött – csak a csalódást keltő 4. helyen zárt, így ferencvárosi részről többször elhangzott: csakis egy kupasiker menthetné meg a várakozásokat alulmúló idényt.

A Vasas FC nem köti klubkártyához szurkolói számára a jegyvásárlást, ugyanakkor eleget tesz a személyi azonosítás feltételeinek. A Ferencváros szurkolói a már megszokott módon, kizárólag FTC szurkolói kártyával vásárolhatnak jegyet a számukra kijelölt szektorokba. A semleges szurkolók személyi azonosítás után, szurkolói kártyával is és kártya nélkül is vásárolhatnak jegyeket. A jegyekhez jutás legegyszerűbb módja továbbra is az internetes elővásárlás: a meccsjegy.mlsz.hu oldalon” – áll az MLSZ közleményében.

 

forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség

         -  Michael Oenning

         - Thomas Doll

         -  Remili Mohamed

         - Leandro de Almeida

 

Videó felvétel és fotók: blogpress.hu

kupadonto_1.JPG

 Sipos Jenő az MLSZ szóvivője a Magyar Kupával

kupadonto_2.JPG

 Michael Oennin - Thomas Doll

kupadonto_3.JPG

Remili Mohamed - Leandro de Almeida 

kupadonto_4.JPG

kupadonto_5.JPG

kupadonto_6.JPG

SZÁRNYALT A SAS....- MEGVAN A MAGYAR KUPA..!!

 

A Groupama Arénában megrendezett Vasas–Ferencváros Magyar Kupa-döntőn az 1–1-es döntetlen, majd gól nélküli hosszabbítás után tizenegyesekkel a Ferencváros győzött, sorozatban harmadszor, összesen 23. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, de a mérkőzés sajnos nemcsak erről marad emlékezetes, hanem Lovrencsics Gergő ijesztő sérüléséről is.

 

MAGYAR KUPA-DÖNTŐ


VASAS–FERENCVÁROS 1–1 (0–1) – tizenegyesekkel: 4–5


Budapest, Groupama Aréna, 14 970 néző. Vezette: Solymosi


VASAS: Nagy G. – Burmeister (Korcsmár, a szünetben), Vaskó, Risztevszki – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka, 57.) – Kulcsár T. (Gaál B., 96.), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
A kispadon maradt: Póser (k), James, Ádám M., Ferenczi I.

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics G. (Csernik, 90+6.) – Gera Z. (Csukics, 69.), Hajnal (Sternberg, 79.) – Varga R., Kleinheisler, Moutari – Radó. Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon maradt: Holczer (k), Kundrák, Hüsing, Bognár I.
Gólszerző: Kulcsár T. (47.), ill. Varga R. (26.)

 

ftc-kupagyoztesek.jpg

FTC - MAGYAR KUPA GYŐZTES 2017.

fotó: FTC