Eredményhirdetés !! Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem által meghirdetett a lekvárfőző verseny nyertes  receptjének és lekvárjának elkészítője:  WINTER MELINDA Budapestről!! GRATULÁLUNK!!

Vörösboros-fahéjas meggylekvár (glutén- és cukormentes)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg meggy(mag nélkül)
  • 3 dl vörösbor (száraz, édes ki mit szeret)
  • 20 dkg xilit (cukor)
  • 1 csomag Haas 4:1 Quittin(gluténmentes)
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés módja:

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és 1 lábasban botmixerrel összeaprítjuk.
  2. Hozzáadom a Quittint és jól elkeverem míg fel nem forr folyamatosan keverem, hogy ne égjen le.
  3. Mikor felforrt, jöhet bele a fahéj és a cukor. Kb. 5 percig főzöm és a végén hozzáadom a vörösbort. 1-2 percig jól belekeverem és utána tiszta üvegekbe szedem.
  4. Jól lezárom és 5 percig fejjel lefelé fordítom, hogy kimenjen belőle a levegő. Dunsztolni nem szükséges.

Tipp: én sok fahéjjal szeretem :) Nagyon jó süteményekbe és pirítóssal reggelire!!  

forrás: Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem