Eredményhirdetés !! Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem által meghirdetett a lekvárfőző verseny nyertes receptjének és lekvárjának elkészítője: WINTER MELINDA Budapestről!! GRATULÁLUNK!!
Vörösboros-fahéjas meggylekvár (glutén- és cukormentes)
Hozzávalók:
- 1,5 kg meggy(mag nélkül)
- 3 dl vörösbor (száraz, édes ki mit szeret)
- 20 dkg xilit (cukor)
- 1 csomag Haas 4:1 Quittin(gluténmentes)
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítés módja:
- A meggyet megmossuk, kimagozzuk és 1 lábasban botmixerrel összeaprítjuk.
- Hozzáadom a Quittint és jól elkeverem míg fel nem forr folyamatosan keverem, hogy ne égjen le.
- Mikor felforrt, jöhet bele a fahéj és a cukor. Kb. 5 percig főzöm és a végén hozzáadom a vörösbort. 1-2 percig jól belekeverem és utána tiszta üvegekbe szedem.
- Jól lezárom és 5 percig fejjel lefelé fordítom, hogy kimenjen belőle a levegő. Dunsztolni nem szükséges.
Tipp: én sok fahéjjal szeretem :) Nagyon jó süteményekbe és pirítóssal reggelire!!
forrás: Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem