Képcserélő

Győr és Pannonhalma szeretettel várja az utazókat és látogatóit...!

Győr belföldi díszvendégként vett részt a budapesti Utazás Kiállításon 2017. március 2-5. között, a kulturális díszvendég Pannonhalmi Főapátsággal közös kiállítótérben. A győri bemutatkozás fókuszában az EYOF (Európai Ifjúsági Játékok) és a város új arculata állt. Győr és Pannonhalma közös standján kiemelt sajtótájékoztatót tartott többek között Borkai Zsolt Győr város polgármestere, Várszegi Asztrik a Pannonhalmi Bencés Apátság Főapátja.

 

 A vasárnapig tartó Budapesti Utazási Kiállításon mutatkozott be a város új arculata, amelyen Győr díszvendégként vesz részt. „2016-ban közel 368 ezer vendégéjszakát töltöttek el nálunk a turisták, amely újabb 8 százalékos emelkedés az azt megelőző évhez képest. 2008 óta közel megduplázódott a nálunk eltöltött éjszakák száma, amivel Magyarország 12-ik leglátogatottabb városa lett.” – fogalmazott Borkai Zsolt. „Városunk az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül, rengeteg fontos fejlesztés történt, ahogy az említett számok is mutatják, az idegenforgalom terén is nagyot léptünk előre, ezért fontos, hogy mindezt úgy tudjuk tálalni, hogy azáltal még inkább felkeltsük az érdeklődést városunk iránt.  Ezt a célt szolgálja megújult megjelenésünk is.” – emelte ki a polgármester.

„Az új arculaton régóta dolgozunk, kialakításán győri grafikusok munkálkodtak, olyanok, akik eleve magukénak érzik a várost, így kellő elkötelezettséggel és lokálpatriotizmussal tekintettek a feladatra. A város hivatalos logója esetében visszamentünk a gyökerekhez, a régi címerhez, hagyományainkhoz, és mindezt friss, fiatalos és modern szellemiséggel tálaljuk. Az új városi arculat részét képezik Győr szimbolikus jelképeinek egyszerűsített alakzatai is. Az ikonok körét a városimázs szempontjából meghatározó jelképek adják. Ábrázolásuk egyszerűsített és modernizált, az új arculat vonalvezetésébe illő, a színük pedig a logóban is megjelenő kék színnel egyezik.” – osztotta meg az új arculat elemeit a jelenlévőkkel Domanyik Eszter a városháza Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője. Hozzátette, ez teszi lehetővé, hogy bármely rendezvény, amely egy adott helyszínhez kötődik, könnyen beazonosíthatóvá válik mindenki számára az azonos szimbólumok révén „Azt hiszem, az új arculat jól tükrözi Győrnek azt a sokszínűségét, ami az élet minden területén megmutatkozik, az új szimbólumrendszer pedig számtalan kreatív lehetőséget rejt magában. Ennek kitűnő példája az új interaktív falunk, amely a nagyközönség számára elsőként a budapesti utazási kiállításon látható. A fal a város térképét ábrázolja, és ha valaki megérinti a jelölt látványosságok új ikonjait, azok játékos animáció formájában elevenedtek meg. Egy rövidke történet erejéig elénk tárul többek között a Városháza, a Bazilika, a győri vaskakas, de még az Audi Aréna Győr is.

760 érem talál gazdára július 23-29. között a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, ahol a kontinens ötven országának legjobb fiatal sportolói tíz sportágban méretik meg magukat. 3600 sportoló és szakvezető, 461 bíró közel félezer kiemelt vendég, és persze a hozzátartozók, érdeklődők érkeznek majd hozzánk. - többek között ezt is megtudhatjuk a város standjánál, ahol az EYOF legfontosabb tudnivalóiról interaktív játék segítségével értesülhetünk. A negyvenedik utazás kiállítás hivatalos megnyitóján Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a vendégeket, aki a standnál részletesen is beszámolt Győr 2017-es kínálatáról. „Ez az év különleges a város történetében, hiszen hazánk első olimpiai eseményét rendezheti. A polgármester kiemelte, Győr ma már az egyik legkeresettebb hazai város, természeti és épített környezetünk, fesztiváljaink, kulturális intézményeink, szabadidős lehetőségeink, de sportunk is vonzóvá teszi a turisták előtt a kisalföldi megyeszékhelyet.

Elhangzott, az EYOF nyitányáig még rengeteg izgalmas dolog történik majd, gondoljunk akár a hivatalos érmek vagy az EYOF dalának bemutatására, de akár az Európai Olimpiai Láng Magyarországra érkezésére, amelyre még soha nem volt példa. Emellett hagyományosan népszerű fesztiváljaink, nagyszerű fellépők és színvonalas előadások színesítik az évet, amelyekről a standon megtalálható kiadványokból is tájékozódhatunk.

 

„2017-ben a Közös Ház a jelmondatunk” - fogalmazott Várszegi Asztrik főapát a kulturális díszvendég programjait ismertetve. Mint mondta, ha felülről közelítjük a pannonhalmi apátságot, több mint tizenegyezer négyzetméter egybefüggő tetőfelületet látunk, amely alatt közel negyven szerzetes, kétszáz munkatárs, háromszázharminc diák él. Ez a közösség mindig szeretettel látja a vendégeket, akik az idén is számos különleges programmal találkozhatnak. Dejcsics Konrád a főapátság kulturális igazgatója hozzáfűzte, közel hetven programot szerveznek az idén a spiritualitás, az élmény, a kultúra, valamint képzés-oktatás témakörben.

 

Bővebb információkért, kérem kattintsanak Győr városának honlapjára:

http://www.gyor.hu/

 

forrás: Borkai Zsolt polgármester Győr

       - Várszegi Asztrik Főapát - Pannonhalma

       - Domanyik Eszter -  Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője (Városháza)

fotók és videó felvétel: blogpress.hu

 

Gyor1.JPG

 

jedlik hid.jpg

 

 

 

szökőkút este.jpg

utazas 2017 gyor_01.JPG

Gyor2.JPG

Győr 3.JPG

Gyor 5.JPG

focim_01.JPG