Képcserélő

Győr és Pannonhalma mindenkit szeretettel vár egész évben...!

A nyitónapon Domanyik Eszter a Győr Megyei Jogú Város  önkormányzatának Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője a standnál tartott sajtótájékoztatón elmondta, az idei évre is számos újdonsággal készül a város, többek között megújul a belvárosi turisztikai táblarendszer, amely már az új idegenforgalmi attrakciókat, és az EYOF-ra elkészülő létesítményeket is jelzi majd. Győr standja Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság Öt próba Rióban standjai mellett található, ezzel is erősítve, hogy a 2017-es EYOF, mint az első magyarországi olimpiai esemény hazánk 2024-es olimpiai pályázata szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. A sajtótájékoztató és egy győri utazáshoz kedvcsináló videó összeállítás képei tovább kattintva itt tekeinthető meg:

 

Az utazás kiállításon mutatkozott be egy városbemutató applikáció is, amely magyar, angol és német nyelven, izgalmas történetekkel fűszerezve, akár audioguide formában vezet végig a győri látnivalókon. A Free Tourist Guide több platformos rendszer az Info Trade Hungary Bt. közreműködésével készült. Tartalmát győri szaktekintélyek - egyetemen oktató marketing és turisztikai szakember, helyi idegenvezető, a helyi legendákat kutató könyvtáros – állították össze, míg az informatikai hátteret a fejlesztő és üzemeltető Infoartnet Kft. nyújtotta.

A város kínálatának bemutatása során szó esett a 2016-os nagyrendezvényekről is. Március 15-én a Tavaszi Fesztivállal kezdetét veszi az idei programsorozat, a város tavaszi programajánlója pedig már elérhető a Baross úti Látogatóközpontban is. A Négy Évszak Fesztivál keretein belül ezúttal is megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő nagyrendezvényeket, de az önkormányzat a magyar válogatott részvételével zajló labdarúgó Európa-bajnokság és a riói olimpia ideje alatt szurkolói teraszt is működtet majd.

Jakab Petra idegenforgalmi referens kiemelte, a turisztikai szolgáltatókkal az idén is szorosan együttműködik a város, és az év során több meglepetésprogram is várható. Továbbra is érdemes ellátogatni a Baross úti Látogatóközpontba, ahol városunk kínálatáról, a szabadidős lehetőségekről, a fesztiválprogramokról részletes felvilágosítást kaphatunk, jegyet válthatunk a belépős előadásokra, az ajándékboltban pedig igényes emléktárgyakat vásárolhatunk.

A standon Győr mellett Pannonhalma éves kínálatát is megismerhetjük, ahol a karitatív és szakrális események mellett ugyanúgy megtalálhatóak a közkedvelt jazz koncertek, mint a Levendula-hét és a Gyógynövény-hét programjai, valamint az Apátsági Pincészet borbarátokat vonzó aktivitásai. A vasárnapig tartó kiállításra és persze utána, az egész év során mindenkit szeretettel vár a két település.

 

Bővebb információért,  utazáshoz és városlátogatáshoz kattintson Győr város honlapjára:

      http://www.gyor.hu/

                                                                                                                                           http://www.latogatokozpontgyor.hu/

 

forrás:  Domanyik Eszter - Győr Megyei Jogú Város önkormányzata

              - Jakab Petra - Győr Megyei Jogú Város önkormányzata

              - Győri Filharmonikus Zenekar - vezényel - Hámori Máté

              - Utazás 2016. Kiállítás - Hungexpo

utazas 1 01

Varga Mihály
nemzetgazdasági miniszter 

utazas 2 02

utazas 3 01

utazas 6 01

utazas 7 01

utazas 5 01