Képcserélő

Lady Budapest - Budapesti Operettszínház bemutató, videó ajánlással...!

Kocsák Tibor - Miklós Tibor - Lady Budapest című musicaljével tisztelgett 1956. hősei előtt a Budapesti Operettszínház.  A dalszínház választása a művet és az újbóli színrevitelt illetően fantasztikusan jó döntésnek bizonyult, mert a darab hatalmas közönségsikerrel mutatkozott be.  A Budapesti Operettszínház ismét nagyot alkotott, az előadás szereplői mellett az alkotók és művészeti munkatársak is tudásuk legjavát nyújtva, szívüket lelküket beleadva vitték sikerre, a már most legendás magyar szerzőpáros alkotását.  Az  Operettszínház a Lady Budapest előadással méltó módon, felemelő érzést keltve,  igazán ünnepi megvalósításában  és kiállításban tárta elénk 1956-ot, a magyar szabadságharc és forradalom ünnepét.

 

Történet:

Tábori György Utazás című regényéből húsz évvel ezelőtt Kocsák Tibor és Miklós Tibor írtak nagy sikerű, drámai musicalt Az Operettszínház most Lady Budapest címen mutatja be a darabot, ami egy igen kiélezett társadalmi helyzetben a végtelen szenvedélyekről, összeütközésekről, vágyakról szól. A történet főszereplője egy bátor angol ariszokrata hölgy, Lady Ashton, aki bármit megtenne, hogy a harcokban megsebesült szerelmét, az egyetemi tanár Veres Pált kimentse az 56-os megtorlás őrületéből. Az orosz bevonulás véres és zűrzavaros napjaiban - inkognitóban - az országban ragadt külföldiek egy csoportjával autóbuszon próbálják meg elérni az osztrák határt. Csakhogy Szurov őrnagy, a határ mellett állomásozó szovjet hadtest vezetője gyanút fog, megállítja a menekülő csapatot, és végzetesen beleszeret Lady Ashtonba. A történelem által leosztott szerepeket a személyes érzések és indulatok írják felül - menekülés vagy önfeláldozás, hűség vagy árulás, szenvedély vagy kötelességtudat, vágy vagy önmegtartóztatás. E dilemmák zilálják végletekig össze a drámai viszonyokat.

 

 

Kocsák Tibor - Miklós Tibor

 

Lady Budapest

 musical

 

Tábori György - Utazás című regénye nyomán

 

Az előadás főbb szerepeiben Janza Katát, Vágó Bernadettet, Szabó P. Szilvesztert, Szerényi Lászlót, Mészáros Árpád Zsoltot, Földes Tamást, Kerényi Miklós Mátét, Laki Pétert, Szinetár Dórát és Vágó Zsuzsit, Peller Annát, Szomor Györgyöt láthatják a nézők.

Közreműködik az Operettszínház - zenekara

                                                                            - énekkara

                                                                             - balettkara

 

Dramaturg: KERO® - Kerényi Miklós Gábor

Zenei vezető - karmester: Silló István

Rendező: Somogyi Szilárd

 

Művészeti munkatársak:

Koreográfus: Bodor Johanna

Karigazgató: Drucker Péter

Karmester: Dinnyés Dániel

Jelmeztervező: Horváth Kata

Díszlettervező: Gyarmathy Ágnes

Vezető korrepetítor: Kovács Adrián

Koreográfus-asszisztens: Hajdu Anita

Koreográfus-asszisztens: Szabó Erika

Rendezőasszisztens: Pányik Tamás 

Rendező munkatársa: Ozvald Enikő

Vetítés: Simonkovits Iván

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért, kérem, kattintsanak a Budapesti Operettszínház honlapjára:

 http://www.operett.hu/operett.php

 

forrás: Budapesti Operettszínház

képek az alóadásból:

fotó: blogpress.hu

Lady Budapest 3

Szabó P.Szilvesszter -  Janza Kata

 

Lady Budapest - Szinetár Dóra

 Lady Budapest - Szurov őrnagy

Lady Budapest 2