Képcserélő

Meddig vagyok?! – Esztergályos Cecília színművész - stand-up műsora...!

Esztergályos Cecília színművész az ÚJSZÍNHÁZBAN, a Színházak Éjszakájának napján lépett teltházas közönsége elé egész estés önálló stand-up műsorával.  A művésznő élettel teli előadásmódjával, pályafutásának és életének különleges fordulópontjait körbejárva mutatja be a "Meddig vagyok?! című előadásának keretében. Pillantsanak be Esztergályos Cecília színművész stand-up show műsorának részleteibe!

 

 
"Ez egy élő, önmagát újra és újra megalkotó műsor – árulta el a színésznő. – Az est hangulatát nagyban befolyásolja a publikum hangulata, a tőlük kapott reakciók alakítják bennem azt, hogyan juttatom éppen ott és akkor önkifejezésre mindazt, ami én vagyok. Így garantáltan nincs két egyforma este. És éppen ez a vibráló, improvizatív szellemiség teszi annyira izgalmassá ezeket a közönséggel töltött pillanatokat."
 
Tudni akarja, meddig van Esztergályos Cecília? Az Újszínházban meggyőződhet róla személyesen!

Idézetek a művésznőtől:

- Én nagyon szeretek élni, szeretem azt, ahogy kisüt a nap vagy esik az eső, de nagyon sok mindenen túl kellett jutni, hogy ezeket a dolgokat észrevegyem. Azért, hogy látunk, hallunk, hogy levegőt veszünk, ezért mind hálát kell adni az Istennek, hogy ez van. 

- A boldogság olyan madár, amit bezárni, megkötni nem lehet. Nekünk kell úgy élni, hogy velünk maradjon és elkísérjen egy életen át.

Életpálya: (szerkesztés)

Esztergályos Cecília 1943. január 26-án született Budapesten,  Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész

1960-ban kezdett balettozni az Állami Balettintézetben, majd a Pécsi Balett társulatához került. 1964-ben nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, melynek színész szakán 1968-ban vehette át oklevelét. Ezt követően 1984-ig erősítette a Thália Színház társulatát, majd 1990-ig volt a Nemzeti Színház tagja. Játszott a Veszprémi Petőfi Színház és a József Attila Színház színpadán is. 2005-től 2011 szeptemberéig a József Attila Színház tagja. Elsősorban komika, kifinomult mozgáskultúráját vígjátékokban kamatoztatja. 2014-től az Újszínház tagja, mellette több helyen vendégszerepelt, például a veszprémi Petőfi Színházban, a Vidám Színpadon, a debreceni Csokonai Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a budaörsi Latinovits Színházban

 Első filmszerepében rendezésében, a Te (1961) kisjátékfilmben volt látható, majd több tévéfilm és játékfilm követte egymást: Elveszett paradicsom (1962), Tücsök (1963), A pénzcsináló (1963). A Bálint András és Béres Ilona főszereplésével készült Álmodozások kora (1963) című filmdrámában is szerepet kapott, majd játszott a (1972) filmszatírában és a Déryné, hol van?(1974) filmdrámában is. Ezt követően játszott a Boldogság (1977) és Az ész bajjal jár (1976) című alkotásokban.

 Arabellát alakította a Lázár Ervin meséjéből készült A kisfiú meg az oroszlánok (1976) című mesefilmben, majd Ili szerepében volt látható a Vámmentes házasság (1979) című filmdrámában. Kojak nyomozótársa volt a Kojak Budapesten (1980) című krimiben, majd a középszerű, ám csinos vidéki színésznő reményeit jelenítette meg a Boldog születésnapot Marylinben (1980). Agárdy Gábor és lányát alakította a Vőlegényben (1981), majd az Egy kicsit én, egy kicsit te (1983) című vígjátékban feleségét.
 

Legemlékezetesebb alakításai közé tartozik a Família Kft. (1991) című tévésorozat Szépné Ágica szerepének megformálása. A nagycsaládos édesanya férjét Ádám Tamás alakította; gyermekeiket , Xantus BarbaraSpáh DávidSpáh Károly.

Díjai:

Jászai Mari-díj (1974)
Filmkritikusok díja (1979, 1981)
San Remó-i fesztivál legjobb női alakítás díja (1981)
Chicagói Ezüst Hugó-díj (1981)
Érdemes művész (1982)
Erzsébet-díj (1993)
A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje /polgári tagozat/ (1996)
József Attila-gyűrű (2008)
Pécsi Sándor-díj (2012)
Kiváló művész (2013)

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért, kérem kattintsanak az Újszínház honlapjára:

 http://www.ujszinhaz.hu/

 

forrás: ÚJSZÍNHÁZ

        - Esztergályos Cecília színművész

videó összeállítás: blogpress.hu

 

muveszno 950_03.JPG

 Esztergályos Cecília színművész

muveszno 950_02.JPG

muveszno 950_01.JPG

 muveszno 02_950.JPG

 Esztergályos Cecília művésznő