Képcserélő

Ének az esőben - Kathy Selden szerepében Bordás Barbara színművész...!

Az Ének az esőben feledhetetlen történet a show-businessről és a szerelemről. A történet szerint a némafilmek sztárja, Don Lockwood és állandó partnere Lina Lamont életük első hangos mozijára készülnek, ám kiderül, hogy Lina hangja elviselhetetlen a vásznon. Don barátja, Cosmo Brown a feltörekvő fiatal színésznőt, Kathy Selden-t javasolja hangdublőrnek, akibe természetesen beleszeret a sármos színész. Kathy Selden szerepében riportunkban Bordás Barbara művésznőt mutatjuk be:

 

 

Az eredeti 1952-es film hatalmas sikerre tett szert a Nacio Herb Brown eredeti Hollywood-i zenéjének, a Comden-Green szerzőpáros romantikus történetének és Fried szellemes szövegeinek köszönhetően. A lehengerlő szteppjelenetekkel és klasszikus slágerekkel fűszerezett darab, a Szegedi Szabadtéri Játékokkal közös produkcióban februárban érkezik a Nagymező utcába.

 Bordás Barbara színművész pályafutás: (szerkesztett)

1986. június 3-án született Budapesten. Az általános iskolát a szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskolában végezte el zenei tagozaton, ahol 8 éves kórus és 4 éves zongora gyakorlatra is szert tett. Tanulmányait 2000-től 2004-ig a budapesti Podmaniczky Frigyes Közgazdasági Szakközépiskolában folytatta, ezekben az években kezdett el komolyabban foglalkozni az énekléssel. 2002-től 2005-ig a szigetszentmiklósi Ádám Jenő Zeneiskolában tanult magánének szakon. 2005-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol 2008-ban végzett klasszikus énekművészként. 2008-tól 2010-ig az Operett Akadémia növendéke volt.
A szigetszentmiklósi Sziget Színház alapító tagja, ahol számos musical és operett főszerepet játszott 2002-től. 2006-ban Kálmán Imre Marica grófnő című operettjének címszerepében nyújtott alakításáért a színészkamara színész diplomával tüntette ki. A darab nem sokkal később lekerült a repertoárból, de 2012 októberében bemutatták a felújított Marica grófnőt, melyben újra a címszereplőt alakítja.
2008-ban részt vett a gyulai Erkel Ferenc Nemzetközi Dal- és Áriaversenyen, ahol ária kategóriában a III. helyezést, illetve a „Legígéretesebb hang” különdíját hozhatta el. 2010-ben a komarnói Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekversenyen primadonna kategóriában II. helyezést ért el. Szintén 2010-ben a Magyar Operett Napján a legígéretesebb tehetségnek járó Marshall-bot díjat nyerte el.
2010-től a Budapesti Operettszínház társulatának tagja.

Bővebb információk Bordás Barbara művésznőről az alábbi linkeken érhetők el:

http://www.operett.hu/operett.php?pid=artist&szId=41009

https://hu-hu.facebook.com/bordasbarbiofficial/

forrás: Budapesti Operettszínház

               - Bordás Barbara színművész

videó felvétel és fotók: blogpress.hu

Bordás Barbara művésznő 1

Bordás Barbara művésznő

Bordás Barbara művésznő 2

Bordás Barbara művésznő 3

Bordás Barbara művésznő 4

Bordás Barbara művésznő 5

Bordás Barbara művésznő 6