Képcserélő

Földes Eszter művésznő - interjú - Mosoly és kedvesség - 100% Tehetség!

Hosszas megbeszélések után sikerült szerkesztőségünknek napjaink és nemzedékének egyik fantasztikus tehetségű fiatal művésznőjével, Földes Eszterrel időpontot egyeztetni egy videó interjú elkészítésére. Ezúton is köszönjük Neki! Tehetségét mindenki megítélheti a most futó Válótársak című televíziós sorozatban nyújtott alakításából, a Mindenből egy van című sorozat kiváló színész csapatában látott teljesítményéből, nem is beszélve színházi munkáiról, a Karinthy Színházban, a Játékszínben és a Budapesti Operettszínházban. A Földes Eszter művésznővel készített interjút tovább kattintva itt lehet megtekinteni.

 

Édesapja, Földes Tamás színész; édesanyja, Tucsek Edit táncművész. Gyerekkorában tornázott és táncolt, később kezdett érdeklődni a színészet iránt. A színművészeti egyetemi felvételin az első próbálkozáskor a második rostáig jutott. Egy évet az Új Színház stúdiójába járt, azután újra megpróbálta a felvételit, ekkor már sikeresen.

2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Gálffi László és Ács János osztályában

2011-ben szerepelt a magyar televízió sorozatában a Hacktionben, mint Béta. Egyik nagy áttörést hozta neki a Mindenből egy van című improvizációs játék amiben Szűcs Nikolettát alakítja. Olyan színészekkel játszik együtt mint: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Scherer Péter, Oroszlán Szonja és Pokorny Lia. 2013-ban műsort kapott az M1-en, "Életművész" címmel. 2014-ben pedig szintén az M1-en futó "Ég, föld, férfi, nő" - női műsorvezetőjének kérték fel. A műsort Telekes Péterrel együtt vezette. 2015-2016-ban az RTL saját gyártású sorozatában a Válótársakban látható, ahol Lengyel Tamás barátnőjét, Szonját alakítja. Szerepe szerint, a  minden áron gyereket akaró nő karakterét formálja meg.  A sorozatban még olyan neves színésznők és színészek szerepelnek mint: Gubás Gabi, Balsai Mónika, Stohl András és Scherer Péter. 

2010-2012 között a budapesti Új Színház, 2012-től 2013-ig a Centrál Színház, 2013-tól pedig a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja lett. 

Jelenleg szabadúszó színésznő.

Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb, legkiválóbb színésznője és női szinkronhangja.
2015 decemberében az Év Színésznőjének választották az Arany Medál-díjjal
2015 augusztusában szűk családi körben hozzáment addigi párjához Lovasi Andráshoz.

Díjai:

- TEVA Ösztöndíj
- Legjobb Női Színésznő díj (2010) (Főiskolai-díj)
- Soós Imre díj (2014)
- Év Színésznője - Arany Medál-díj (2015)

Bővebb információk Földes Eszter művésznő szerepeiről, színházi munkáiról az alábbi linkeken találhatóak:

http://karinthyszinhaz.hu/

http://www.operett.hu/musor/david-rogers-charles-strouseviragot-algernonnak/192/6465/11

http://www.jatekszin.hu/eloadasok/rejto-jeno-szente-vajk-a-szoke-ciklon-zenes-akcio-vigjatek/

http://www.jatekszin.hu/eloadasok/ken-ludwig-primadonnak-bohozat-ket-reszben/

 

forrás:  - Földes Eszter művésznő

                 - internet

 foldes eszter 1

 Földes Eszter művésznő - fotók: blogpress.hu

foldes eszter 2

foldes eszter 5

foldes eszter 4

foldes eszter 5 2