Még a nyarat idéző napsugarak fényében, egy szép szeptemberi napon, a Kopaszi Gáton készíthetett interjút szerkesztőségünk Vágó Bernadett művésznővel a Budapesti Operettszínház színésznőjével. Bebizonyosodott, hogy nem véletlen az operett és musical rajongók szeretete és rajongása a művésznő irányába, mert magával ragadó közvetlensége és varázslatos kedvessége mindenkit elbűvölt. A Vágó Bernadett művésznővel készült interjút tovább kattintva itt lehet megtekinteni: 

 

Vágó Bernadett művésznő Zalaegerszegen született 1980. május 4.-én.  Csillagjegye bika, névnapja február 18.-án van. Eredeti végzettsége gyógyszerész-asszisztens, de már általános iskolában ének-zene tagozatra járt, és nyolc évig hegedült. 2001-2002-ben a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban tanult, majd elvégezte az Operettszínházban működő Pesti Broadway Stúdiót.

2005. augusztus 13-án a Szegedi Szabadtéri Játékokon Júlia szerepébe Szinetár Dóra kisebb balesete miatt Kerényi Miklós Gábor döntött úgy,  hogy Vágó Bernadett, a Budapesti Operettszínház mellett működő Pesti Broadway Stúdió idén végzett növendéke játssza Júlia szerepét aznap este. Az előadás végén fergeteges tapsvihar bizonyította: megállta a helyét Gérard Presgurvic népszerű musicaljének főszerepében. Az ezt követő időszakban több főszerepet játszott. Alakíthatta Vetsera Máriát a Rudolf című musicalban, Vitai Georginát az Abigélben. 2008-ban Hermiát formálta meg a Szentivánéji álomban, Dolhai Attila partnereként. Még ebben az évben őt választották meg az Év Musical Színészévé. Az Elisabeth címszerepében nyújtott teljesítményéért a Színészkamarától megkapta a Színész I. minősítést. Az Operettszínházban alakított szerepei mellett szinkronszínészként is foglalkoztatják. 

További fontosabb szerepei: A holdbéli csónakos (Pávaszem), Légy jó mindhalálig (Nyilas Misi), Jekyll és Hyde (Sarah), Valahol Európában (Éva), István, a király (Gizella). 

A 2015-ös év szenzációja volt Vágó Bernadett művésznő életében is a musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Claude-Michel Schönberg műve, A nyomorultak. A Victor Hugo monumentális regénye nyomán született darab londoni ősbemutatójának éppen 30. évfordulóját ünnepeljük idén, a Szegedi Szabadtéri közönsége pedig 27 év után láthatja újra a legendás darabot. 1987-ben, Szegeden került először színre Magyarországon A nyomorultak. A nyomorultak 2015 nyarán Szegeden a Madách Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok együttműködésében jött létre. Jean Valjean szerepét Miller Zoltán, Javert-t Debreczeny Csaba alakítja, Enjolras Nagy Balázs volt, Marius-t Solti Ádám játssza, Fantine és Cosette szerepében Vágó Bernadettet és Tóth Angelikát láthattuk, míg Eponine karakterét Tóth Andreára bízták. Thénardier Nagy Sándor, a felesége Balogh Anna volt. A püspököt Vikidál Gyula énekelte.

Jelenlegi előadásai a Budapesti Operettszínházban:

- Abigél - Vitay Georgina

- Isten pénze - Belle

- Mozart! - Nannerl Mozart, Waldstätten bárónő

- Musicalmesék

- Szép nyári nap - Ria, az osztály bombázója

 

Bővebb információ Vágó Bernadett művésznőről és az elkövetkező hónapok fellépéseiről a Budapesti Operettszínház honlapján található, kérem kattintson tovább:                                                                  

                                                                                          http://www.operett.hu/operett.php?pid=artist&tId=1&szId=15796

                                                                                                                                        http://www.operett.hu/operett.php

Vágó Bernadett honlapja az alábbi linken érhető el, sok fotóval és információval:

                                                                                                                                         http://www.vagobernadett.hu/

forrás:  - Vágó Bernadett művésznő

                 - Budapesti Operettszínház

                 - internet

A videófelvétel helyszíne a Kopaszi Gáton található Veranda Restaurant volt.

Veranda Restaurant - Pasta & Pizza

                                                                                                                                     http://www.verandarestaurant.hu/

képek Vágó Bernadett színésznőről:

Vágó Bernadett művésznő

Vágó Bernadett művésznő

 

Vágó Bernadett művésző 1

Vágó Bernadett művésznő

 

Vágó Bernadett művésznő 2

Vágó Bernadett művésznő

 

Vágó Bernadett művésznő  4

Vágó Bernadett művésznő

 

Vágó Bernadett művésznő 5

Vágó Bernadett művésznő

 

Vágó Bernadett művésznő -5

Vágó Bernadett művésznő