Képcserélő

A művésztársalgóban Szervét Tibor színművész!

A Thália Színház Hőstenor című előadása előtt sikerült Szervét Tibor színművésszel interjút készítenie a blogpress.hu online portálnak.  Szervét Tibor napjaink egyik állócsillaga,  legyen szó akár színházról, akár filmről.  Játszik többek között a Thália Színházban, a Madách Színházban, a Centrál Színházban is.  A művész úrral készült HD videó riportot tovább kattintva lehet megtekinteni. A riport illusztrációja a Thália Színház - A Hőstenor című előadásának rövid részletei.

 

Szervét Tibor színművész eljátszotta többek között a Hamlet és a Cyrano de Bergerac címszerepét, Jagot az Othelloban, a Rómeó és Júliában Mercutiót, volt Henry Higgins a My Fair Ladyben és Asztrov a Ványa bácsiban, az országos elismerést és népszerűséget mégis a Valami Amerika című film hozta meg számára.

Szervét Tibor a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes művész, jogász. 1958-ban született Cegléden. A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán doktorált 1982-ben. 1984-ben felvételt nyert a Színművészeti Főiskola színész szakára. Pályafutása során a Szegedi Nemzeti Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Vígszínház, majd 1997 és 2014 között a Radnóti Színház tagja, számos film és tévéjáték szereplője. 2012-től a Thália Színház színművésze.

Jelenlegi szerepei a Madách Színházban:

Spamalot - Arthur király
Furcsa pár - Felix Unger
Furcsa pár - Furcsán! - Oscar Madison
Mary Poppins - George Banks

A Thália Színházban:

A HŐSTENOR
KÉT SZÉK KÖZÖTT

A Centrál Színházban:

Jó emberek - Mike

 Radnóti Színház

A csillagos ég..

Rózsavölgyi Szalon:

Napfény kettőnknek...

Bővebb információért kérem, kattintsanak a következő honlapokra:

http://www.thalia.hu/

http://www.madachszinhaz.hu/

http://www.centralszinhaz.hu/component/ohanah/jo-emberek?Itemid=889

forrás:  Szervét Tibor - Thália Színház

Szervét Tibor színművész

 Szervét Tibor színművész

Szervét Tibor színművész

Szervét Tibor színművész legújabb filmjének, a Parkolónak az előzetese itt tekinthatő meg: