A 80-as években sokáig külföldön dolgozott. Miután visszaköltözött Magyarországra, rangosabb hazai lokálokban és bárokban lépett fel. 1990-ben az új Neoton énekesnője lett a Neoton Família szakadása után. 1992 és 1994 között a Rapülők zenekarral dolgozott. 1993-ban ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon az Árva reggel című számával, de az elődöntőben sajnos nem jutott tovább. 1994-ben az év énekesnője lett.

Tévés karrierjét a TV2-nél a Ki vagyok én? című műsorával. A kétezres évek elején több országos televízióban is saját műsort kapott. Színházi karrierje 1998-ban indult be, az Operettszínház színpadán, a Hotel Menthol-lal. 2007. április 26-án életet adott lányának, Rozinának. Sokoldalúsága és sokszínűsége a színpadon és a médiában vitathatatlan, mivel számtalan műsort vezetett/vezet és filmekben is láthatjuk, színházi szereplései mellett. Számos lemezzel és szólólemezzel büszkélkedik, melyek egytől egyig nagy sikerűek. Színes egyéniségét, kedvességét, a munka iránti elkötelezettségét a blogpress.hu-nak adott  interjújából is megismerhetjük. Az interjút az Operettszínházban rögzített Szulák Andrea Jubileumi Gálaestjének részletei színesítik. Köszönjük, hogy rendkívüli elfoglaltsága ellenére sikerült időt szakítani az interjú felvételére, mivel a sok esti előadás, a délutáni televíziós felvételek mellett, a  művésznő az év legjobban várt bemutatójára készül a Madách Színházban, a Tanulmány nőkről... című darabban, Szente Vajk rendezésében.

 

forrás: Budapesti Operettszínház

Bővebb információ Szulák Andrea művésznőről itt érhető el:  http://www.operett.hu/operett.php?pid=news http://www.operett.hu/operett.php?pid=artist&tId=6&szId=92  

Tanulmány a nőkről: http://www.madachszinhaz.hu/showinfo.php?id=2031 http://www.madachszinhaz.hu/newsdet.php?id=420  

Szulák Andrea honlapja: http://www.szulakandrea.hu/

Szulák Andrea művésznő

Szulák Andrea művésznő

Szulák Andrea művésznő