Képcserélő

Szomor György színművész a MusicalPlusz színpadán...!

Szomor György színművész-énekes fellépésének videó összeállítása a MusicalPlusz áprilisi előadásán került felvételre. A pályafutásában is kiemelkedő művész-rendező, három dalát láthatjuk a videóban. Az egyik különlegesség a Trombitás Frédi című Omega dal, melyet Szomor György saját interpretálása tesz itt is fantasztikussá. 

 

Szomor György színművész, énekes, rendező pályafutása:

Az első zenekarát 11 évesen alapította, majd később a Moho Sapiens nevű zenekar frontembere lett. Ez a zenekar 1987-ben megnyerte a Csillag születik tehetségkutató pop kategóriáját, valamint a legjobb előadó díját. 1989-ben elnyerték az Emerton-díjat. Ennek az együttesnek a nevéhez fűződik az Angyalbőrben című sorozat zenéje is. Első lemezük 1990-ben jelent meg, ami a filmsorozat zenei anyaga volt. Ezek után egy évvel még jött egy nagylemez, majd az együttes feloszlott.

1993-ban jelent meg első szólólemeze, de ekkor kezdődött színészi pályája is: Márton Csabával felváltva alakították a Grease című musical főszerepét. Miután a Gór Nagy Mária Színitanodát elvégezte szerződtette a székesfehérvári Vörösmarty Színház(1995). 1996-ban megkapta az Elisabeth című musical Rudolfjának szerepét, ami által bemutatkozhatott a fővárosnak is. 1999-ben mutatták be Katonadolog című musicaljét, melyben nem csak, hogy szereplő volt, ő szerezte a zenéket is, melyben szerzőtársai Szikora Róbert, Vinnay Péter és Valla Attila voltak.
Később Gipp's Egylet néven kát Bee Gees lemezt is adtak ki magyarul. 1999 elején Todd Williams-szel megalakították a Graffitit, melynek első lemeze 2000. májusában jelent meg, a lemezen pedig Bee Gees feldolgozások hallhatóak.

A 2011-es évben a Békésmegyei Jókai Színházzal bemutatta a Monte Cristo grófja című musicalt, melyben nem csak főszereplőt játszik, de ő rendezte a darabot is, illetve a zenét és a dalszöveget is ő írta.

Fellép többek között a Budapesti Operettszínházban, az Experidance együttessel a Gyöngyhajú lány című előadásban. Szerepei mellett ír, rendez és dalszövegírásban is megmutatja tehetségét.

Bővebb információkért Szomor György színművészről, kérem, kattintson az alábbi linkekre:

https://www.facebook.com/Szomor-Gy%C3%B6rgy-Hivatalos-Oldala-812307908790220/

http://www.musicalplusz.hu/

http://www.operett.hu/operett.php?pid=artist&szId=41126

http://experidance.hu/repertoar/31

http://experidance.hu/repertoar/29

 

videó forrás: MusicalPlusz - Burst Mary

szöveg forrás: internet

fotók: blogpress.hu

Szomor Gyorgy  1 02

 Szomor György

Szomor Gyorgy 2 01