Képcserélő

The BlackBirds

2004. május 13-án, pénteken Magyarországon, Budapesten, egy kicsi – a Cavern Clubra emlékeztető – pubban fellépett négy srác: ekkor adott először koncertet a The BlackBirds. (Igen, így bootle betűtípussal, két nagy B-vel és egybeírva. A név a Beatles együttes Blackbird című dalára utal, magyarul "feketerigók"-at jelent.)

Azóta sok minden történt: ahogy mondani szokás, egyik felkérés hozta a másikat. Sokasodtak a koncertek városi klubokban, vidéki fesztiválokon, céges rendezvényeken; a zenekar sokfelé megfordult országszerte, és ezzel párhuzamosan mindinkább elismert médiumokban jutott szóhoz. A külföldi felkérések sem várattak tovább magukra: a fiúk eljutottak Mallorca szigetére, majd a környező országokba – Ausztriába, Szlovákiába, Romániába -, turnéztak Dániában, Norvégiában (itt stílusosan stúdióban rögzítették a Norwegian Wood c. Lennon/McCartney szerzeményt). Ezek után nem váratott magára tovább Anglia sem, ahol első magyarországi zenekarként nagy sikerrel szerepeltek a 2007-es Beatle Week-en, Liverpoolban, ahol három nap alatt hét koncertet adtak, és ahová magyar rajongóik is elkísérték őket (ezúton is köszönet érte!).

Nyilvánvaló azonban, hogy nem nyomtalanul múlt el idestova negyven év, és azt sem szabad elfelejteni, hogy szemben a fennmaradt stúdiófelvételekkel, egy működő zenekar "élőben" játszik. Ezért a BlackBirds nem dolgozza fel a dalokat: ehelyett inkább koncertszerűen ad elő; mindent. Teheti ezt azért, mert olyan együttes életművét mutatja be, amely még ma is érdekes, értékes, hiteles és aktuális. Ezért adják elő a fiúk a dalokat koncertről koncertre, és hiszik, hogy ennek a zenének, és mindezen túl az igényes "élőzenének" értéke, jövője és semmivel nem helyettesíthető varázsa van.

Az együttes nagy szeretettel várja minden korosztályból lelkes rajongóit egy fergeteges bulira az A38 Hajóra 2014. július 10-én csütörtökön!

http://www.a38.hu/hu/program/the-blackbirds-hu

További érdekes információk az együttes honlapján olvashatóak! http://www.blackbirds.hu/fooldal

forrás: BlackBirds

The BlackBirds

The BlackBirds