Ciráda Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem rendezésében ma már hagyománnyá vált Levendulás Napok zenei kíséretét a CIRÁDA együttes fellépése tette teljessé. Ízes népi zenéjük sok látogatót becsalogatott a lekvárfőzéstől illatozó udvarra. A cirádás dallamok sok vendéget táncra késztettek, ebben volt partnerük a Szegedről érkezett GERA MÁRTA és KALMÁR GERGELY néptáncosok! (Szeged Cuháré Táncműhely)

http://www.cuhare.hu/

A zenekar 2011 elején alakult. Jelenlegi, 2013-as felállását 3 népzenész és népi énekes - Héjja Bella, Takács Orsolya és Lukács Pál -, egy elektronikus hangfaragó, gitáros- Juhász Attila, valamint egy dobos alkotja - Szabó Áron. Táncházas, akusztikus műsor esetén kiegészül a zenekar egy népi bőgőssel - Kántor Patrikkal. Legfőbb célunknak tekintjük, hogy a magyar népzenét és magát a magyar néphagyományt - mint  a hétköznapokból egyre jobban a kivesző kulturális örökségünket - minél szélesebb körben megismerjék.  Próbálunk különböző, napjainkban népszerű csatornákon keresztül eljutni az erre befogadó közönséghez.

Sajnos, vagy nem sajnos, a mai fiatalság nagy része a médián keresztül az angolszász populáris zenén nő fel. Az ő fülüknek a magyar népzene idegen, ismeretlen. Ez az oka annak, hogy mi, a Ciráda zenekar a népzenét ötvözzük a populáris műfajjal. Hiszünk benne, hogy így azokhoz is eljut a népzene, dalainkon keresztül, akik más formában nem hallgatnák meg.

A ciráda, egy régi magyar, napjainkból kiveszett szó, melynek jelentése tekervényes díszítmény, díszes.

Bővebb információért kérem kattintson a CIRÁDA honlapjára! http://www.cirada.hu/

forrás: CIRÁDA EGYÜTTES