A Nemzeti Kulturális Alap részeként működő Cseh Tamás Program feladata a magyar könnyűzene fejlődésének és külföldi népszerűsítésének támogatása. A programot koordináló Cseh Tamás Programiroda 2017-es működtetését nyílt pályázaton az A38 Hajó (A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.) nyerte el. A sajtótájékoztatón elsősorban ennek részleteiről, illetve a Cseh Tamás Progam 2016-os eredményeiről, valamint 2017-es terveiről esik szó.

 

Az NKA - Cseh Tamás Program sajtótájékoztatójának szerkesztett videó felvételét láthatják, amely a  program eredményeit mutatja be, és vázolja 2017-es terveket. Hivatalosan is bejelentették, hogy a Design Terminál után az A38 Hajó ad otthon a Cseh Tamás Programirodának. Amíg korábban meghívással, most nyílt pályázaton választották ki hat jelentkező a legmegfelelőbb pályázatot. A programiroda új vezetője Boross Zoltán, a nemzetközi programokért felelős személy pedig Bali Dávid lett. A programra idén 635 millió forintot különített el az állam, és az alprogramok között már olyan tételek is megtalálhatóak, mint a jogdíjbefizetések, és a  menedzserképzés is. Az új vezetőség egyik legfontosabb célnak a jóval aktívabb, átlátható kommunikációt tűzte ki, illetve azt is, hogy minél több magyar zenekart tudjanak kijuttatni a közép-kelet-európai zenei piacra, azon belül is főleg fesztiválokra.

A sajtótájékoztató résztvevői: 

 

- Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke

- Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője

- Boross Zoltán, a Cseh Tamás Programiroda vezetője 

 

A rendezvény kommunikátora Vasák Benedek, a  Cseh Tamás Programiroda kommunikációs munkatársa volt.

 

Bővebb információért kérem kattintson az NKA honlapjára: 

http://www.nka.hu/cstp

forrás: NKA - Cseh Tamás program

               - A38 Hajó

              - A38 Hajó Talentométer tehetségkutató koncertsorozat

videó felvétel és fotók: blogpress.hu

 Cseh Tamás program 1

                                               Boross Zoltán                                                  Bajnai Zsolt                                                                Doncsev András

                                                                                              

Cseh Tamás program 2

NKA - Cseh Tamás program sajtótájékoztató 

Cseh Tamás program 3

A sajtótájékoztatón megjelent újságírók

Cseh Tamás program 5

Cseh Tamás program

Cseh Tamás program 6

A38 Hajó