Képcserélő

Borkai Zsolt - Győr polgármesterének karácsonyi évértékelése 2016.

Borkai Zsolt, Győr városának polgármestere a sajtó munkatársai körében  tartotta meg az immár évek óta hagyományos karácsonyi évértékelését. Több sikeres, és nagy előre lépés történt a város életében, egy  igazi megújulás éve volt 2016, tekintve a közösségi infrastruktúra fejlesztéseket és beruházásokat, az országos hírű kulturális programok mellett a sport rendezvények megrendezésében szerzett kimagasló érdemeket. A rendezvényről készült tudósítást tovább kattintva itt lehet megtekinteni:

 

Mottó: (Borkai Zsolt)
"Az erős Győr ott kezdődik, ahol a pártpolitika megszűnik a hatalom akaratát szolgálni, és ehelyett az emberek, a győriek boldogulásának szolgálatát vállalja. Arra biztatatok mindenkit, hogy legyünk büszkék arra, hogy győriek vagyunk, és egy utat járjunk!" 

Tudom, hogy a győri polgárok az elmúlt időszakban észrevették, hogy milyen mértékű fejlődésnek indult a városuk. Olyan fejlesztések és beruházások zajlottak és zajlanak ma is, melyek egyedülállónak számítanak az országban. Boldog vagyok, amikor végigmegyek a város utcáin, és az emberek rám mosolyognak, bíztató szavakkal illetnek. Örülök, mikor az Idősek Otthonában, vagy a gyerekintézményekben szeretettel fogadnak és megveregetik a vállamat. Természetesen szívesen fogadom az építő jellegű kritikát is, hiszen senki sem tökéletes. Tudni kell építkezni belőle, és tudni kell viselni. Azt szeretném, ha minden győri polgár úgy érezné, hogy jó győrinek lenni. Az élet számos területe befolyásolja azt, hogy valaki szeresse Győrt, szeressen otthon lenni Győrben. Az a célom, hogy minél több ember érezze nagyon jól magát városunkban, legyen büszke győri, és lehessen büszke Győrre!

Bővebb információkért kérem kattintson Győr Megyei Jogú Város honlapjára:

http://xn--gyr-7xa.hu/

forrás:           Városmarketing és Programszervezési Főosztály
                          Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

                        - Borkai Zsolt polgármester

                       - Borkai Zsolt polgármester honlapja - http://www.borkaizsolt.hu/

 videó felvétel és fotó: blogpress.hu

Borkai Zsolt polgármester 2016. évértékelő 02

 Borkai Zsolt Győr polgármestere,  - Domanyik Eszter főosztályvezető (Városmarketing és Programszervezési Főosztály
Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala)

Borkai Zsolt 

Borkai Zsolt polgármester Győr

Advent Győr 2016

Győr - alpolgármesterek

                                   Radnóti Ákos alpolgármester                               Fekete Dávid alpolgármester                          Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester

 

Frissítés / 2016.december 29.

 

 Újabb állami támogatás a városnak

 

Újabb másfélmilliárdos támogatásról döntött a kormányzat, amely a Bécsi kapu tér felújítását, a Szauter Ferenc utca és az Ifjúság körút fejlesztésének folytatását tartalmazza. A térségben Győr városa kapta a legnagyobb támogatást, a Győr-Moson-Sopron megyének jutó összeg több mint felét.

„Nagy örömmel tölt el, hogy az állam ismét támogatásra érdemesnek ítélte beruházási törekvéseinket, amely azt is jelzi, hogy a kormányzat egyetért Győr hosszú távú fejlesztési elképzeléseivel.” – fogalmazott a karácsony előtt megszületett kormányhatározattal kapcsolatban Borkai Zsolt. A polgármester hozzátette, a döntés azért is örömteli, mert egyrészt Győr szívének, a Belváros rehabilitációjának folytatását segíti, hiszen a Bécsi kapu tér megújításával nem csak tovább szépül a sétálóövezet, de olyan nagyrendezvényeink is tovább gyarapodhatnak, mint a nemzetközi hírű Győrkőcfesztivál. Az Ifjúság körút felújításának folytatása a győriek közlekedését teszi még rugalmasabbá, míg a Szauter utca fejlesztése nem csak a jobb közlekedéshez, a temető melletti dugók megszüntetéséhez, de az ipari területek könnyebb megközelítéséhez, ezáltal a munkahelyteremtéshez és a gazdaságfejlesztéshez is hozzájárul. A három projekt tehát Győr életének minden területére jó hatással van, viszont az állami támogatásnak köszönhetően megvalósításuk nem terheli a város kasszáját.
Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, győri országgyűlési képviselő hozzátette, együttműködésünk újabb fontos eredménye a döntés. „A kormány elfogadta érveimet, amelyek a város és a térség kiegyensúlyozott fejlesztését szolgálják, és amelynek révén a lakótelepi környezet is tovább fejlődhet.” Kiemelte, a választókörzetébe tartozó Szauter út és a 82-es főút körforgalmának bővítése, valamint az Ifjúság körút felújításának második üteme nem csak a közvetlenül itt élők, de a győriek, a környező települések lakosainak és a városba érkezők dinamikusabb, biztonságosabb közlekedését egyaránt szolgálja.
A 2016. december 22-i Magyar Közlönyben megjelent 1818/2016. (XII. 22.) kormányhatározat több mint háromszáz önkormányzatnak biztosít jelentős hozzájárulást a fejlesztéseihez. A térségben Győr kapta a legnagyobb támogatást.