Képcserélő

Los Angeles csúcsforgalom...(USA CA - Los Angeles) vs M1-M7

Belevetné magát a Los Angeles-i forgalomba?  A videófelvétel látványa a forgalomról európai szemmel nézve egyszerűen lenyügöző,  de ijesztő  is egyben. Ön szívesen vezetne autót ebben a vörös és fehér  tűz és jégfolyamban? Vagy képzeljünk el kisvároshoz szokott autóst ebben a nyüzsgő hangyabolyban. Ez nem az M1-M7 bevezető szakasza...!

Los Angeles-t 4-6-8 sávos autópályák (freeway-ek) szelik át, a többszintes csomópontokon keresztül hömpölyög  a kocsik tengere, a megengedett 65-70 helyett inkább 75-80 mérföld/órás tempóval, a helyi rendőrség ugyanis csak e fölött büntet. Elsőre ijesztőnek tűnhet a freeway-eken egyszerre lévő autók mennyisége, de nagy követési távolságokat hagynak,(...) ?  és nyugodtan mennek,  meg lehet ezt szokni? Az ott élőknek egész biztosan ez már napi rutin. 

Aki ráhajt az autópályára, annak fel kell vennie a tempót, különben előzgetni kezdik, ami zavart okozhat az olajozottan működő gépezetben. Ugyan a 80 mérföld/órás tempó sem éri el az itthon még legális 130 km/h-t, mégsem érzi az ember azt, hogy lassan haladna a forgalom,
 A sebességérzetet szinte a minimálisra csökkenti a sok egymás mellett egyforma sebességgel haladó autó. 

forrás: internet

csucsforgalom